Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljen i sorg – dog precis innan barnbarnens dop

22 nov, 2021, 11:47 
Drottning Elizabeth

Den brittiska kungafamiljen är i sorg efter ett plötsligt dödsfall.

Annons
Kungligheterna som har fått barn 2021!Brand logo
Kungligheterna som har fått barn 2021!

Den brittiska kungafamiljen samlades i helgen för ett väldigt speciellt firande. Det vankades nämligen något så ovanligt som ett dubbeldop!

Det fanns nämligen två kungliga barn som fortfarande var odöpta.

August, som är son till drottning Elizabeths barnbarn prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank.

Lucas, som är son till drottningens barnbarn Zara Tindall och maken Mike.

Kungafamiljen i sorg – plötsligt dödsfall inför dopet

Drottningen, som varit vid svajig hälsa den sista tiden, tog en paus från sin läkarordinerade vila och dök upp i All Saints Chapel för att se sina barnbarnsbarn bli välsignade. Ceremonin föregicks dock av ett mycket tragiskt besked.

Jack Brooksbanks pappa George dog bara dagar innan dopet ägde rum. Detta avslöjar Daily Mail, som fått nyheten från en källa inom det brittiska hovet.

– George hade varit inlagd på sjukhus med covid-19 och hade inte känts sig bra efter det. Han hade varit sjuk ett tag. Det har varit en tuff tid för Jack, att förlora sin pappa inför dopet, säger källan.

Annons

För Jacks familj har den sista tiden varit en olidlig väntan. George låg nämligen i respirator i hela fem veckor, och det beskrivs som "ett mirakel" att han få se sin sonson, August, innan han gick bort.

"Ett väldigt viktigt tillfälle för drottningen"

Men för både Jack och Eugenie var det ändå viktigt att dopet blev av, trots att sorgen hängde tung över familjen. Och för drottningen var det väldigt viktigt att närvara, även om hon kämpat med hälsan.

Kungaexperten Penny Junor tryckte på att händelsen var av stor betydelse för hela kungafamiljen.

– Jag har aldrig hört talas om att två kungliga bebisar blivit döpta ihop på det här sättet tidigare. Drottningen är väldigt religiös, ett dop är ett väldigt viktigt tillfälle för överhuvuden för den engelska kyrkan och att vara där har stor vikt för henne, säger Penny.

– Och hon tycker väldigt mycket om Zara och Mike och Eugenie också.

Annons