Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljen kommenterar för första gången Andrews sexbrottsanklagelser: "Skamlig skandal"

09 jan, 2023, 05:00 

Brittiska kungafamiljen har tidigare inte velat kommentera anklagelserna mot prins Andrew – men nu förändras allt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kung Charles attackerad på öppen gata – se filmen!Brand logo
Kung Charles attackerad på öppen gata – se filmen!

Under de senaste åren har det stormat rejält kring det brittiska kungahuset. Skandal efter skandal har avlöst varandra och drottning Elizabeth tvingades hantera allt till bästa förmåga ända till slutet.

2019 anklagades prins Andrew för att ha våldtagit Virginia Giuffre när hon var 17 år. Hon var ett av sexualförbrytaren Jeffrey Epsteins offer och säger att hon tvingades ha sex med den brittiska prinsen vid ett flertal tillfällen.

Andrew har alltid förnekat anklagelserna, men enades om en förlikning med Virginia Giuffre 2022, efter en domstolsrättegång.

Annons
Prins Andrew anklagas för att ha våldtagit Virginia Giuffre när hon var 17 år.

Brittiska kungahuset uttalar sig om prins Andrews sexbrottsanklagelser för första gången: "Skamlig"

Det brittiska kungahuset har inte kommenterat skandalen, men i januari 2022 meddelade hovet att Andrew skulle bli av med sina militära titlar och kungliga beskyddarskap.

Men nu tar en av medlemmarna i kungafamiljen bladet från munnen för första gången.

Brittiska kungafamiljen
Kungafamiljen har inte velat kommentera anklagelserna.

Det är prins Harry, som i sin nya självbiografi Spare, kommenterar anklagelserna mot sin farbror Andrew, enligt The Telegraph.

Annons

Harry kritiserar nämligen att kungahuset drog in sitt och hustrun Meghan Markles rätt till livvakter när de lämnade Storbritannien och kungahuset och flyttade till USA, medan Andrew hade kvar sitt personskydd – trots att han var anklagad för våldtäkt.

”Trots att han var indragen i en skamlig skandal, anklagad för sexuella övergrepp på en ung flicka, hade ingen ens förslagit att hans skydd skulle tas bort”, skriver prinsen enligt tidningen.

”Människor har haft många anledningar att klaga på oss, sexbrott var inte en av dem.”

Prins Harrys självbiografi Spare kommer ut den 10 januari.
Annons