Kungafamiljen nobbar Melodifestivalen – Estelle får inte gå

Prinsessan Estelle är en musikälskare med försmak för show.Men hennes föräldrar kommer inte att ta med henne på Melodifestivalen.

Melodifestivalen är begivenhet som verkligen förenar det svenska folket – lite på samma sätt som den svenska kungafamiljen.

Deltävlingarna är utspridda över februari och inleds imorgon lördag i Linköping. Den sista äger rum den 22 februari i Malmö och följs av en maffig final på Friends Arena 7 mars.

 

MELODIFESTIVALEN 2020 – HÄR ÄR ALLA ARTISTERNA

Inga kungligheter på Melodifestivalen

Estelle är en musikälskare av rang.

Vi vet att flera i kungafamiljen uppskattar musik – ingen har exempelvis glömt när prinsessan Estelle släpade med sina föräldrar Victoria och Daniel till en Metallica-konsert i Göteborg.

Men vi kommer inte att få se en repris i Saab Arena i Linköping i kväll. Det blir sammanlagt noll representanter för den svenska kronan som dyker upp till folkfesten, bekräftar Hovet.

– Ingen från kungafamiljen kommer dit. Det är inget som varit officiellt planerat, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren.

Och på Melodifestivalen har man heller inte fått någon information om att det vankas kungligt på arenan.

– Vi har inte fått någon information om att de kommer hit, säger pressansvariga Cecilia Felix Caballero.

Estelles drömkonsert

Det var på sommaren 2019 som Estelle fick se sina favoriter Metallica när de intog den klassiska stadion Ullevi.

– Hon tycker att den här musikgruppen är bra, därför är de där. Hon har även tidigare visat intresse för just Metallica, sa Margareta Thorgren till Expressen då.

Det är inte bara Estelle som tycker om att gå på konserter, hela kungafamiljen försöker passa på att gå på några konserter under semestern, bland annat på Borgholms Slottsruin.

Foto: TT