Kungafamiljen önskar Gott Nytt år

Kungafamiljen önskar Gott Nytt år
Annons

kungafamiljen-hovet

På hovets Facebooksida kan man nu se denna bild med en önskan om ett gott nytt år.

Hela det svenska kungahuset önskar oss ett gott nytt år. På bilden som kommer från Oscarsteatern där drottningen firades för en tid sedan ses kungaparet, kronprinsessparet, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine samt Chris O’Neill. Det står att läsa:
– Gott nytt år! / Happy New Year!

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Facebook/hovet

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

44 kommentarer till “Kungafamiljen önskar Gott Nytt år”

 1. Anita Kuusela skriver: 31 december, 2013

  Får önska er Gott Nytt År.


 2. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 31 december, 2013

  Snälla Kungafamiljen,

  Tänk efter före under året 2014. Vi vill inte bli representerade av Vem Som Helst.

  Krya på dig Vickan!

  Mvh Moder Svea


 3. Britt PerssonKungafamiljenönskar skriver: 31 december, 2013

  Gott Nytt År hela kungafamiljen!
  Hoppas att negativa kritiker inser att prins Carl-Philip också ska få
  gifta sig med den han älskar!


 4. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 31 december, 2013

  # 3. Britt P.

  Klart att Carl Philip ska få gifta sig med den han älskar, nu är det ju inte det jag skrev. Gör om, gör rätt.


 5. Ann Nylén skriver: 31 december, 2013

  Önskar Sveriges Kungafamilj ett riktigt härligt GOTT NYTT 2014 ÅR


 6. Linnea skriver: 31 december, 2013

  Gott Nytt År Kungafamiljen! En särskild hälsning till fina Sofia!Hoppas Du får ett gott år med Din prins!


 7. Kicki skriver: 31 december, 2013

  HAPPY NEW YEAR to the royal family.
  Moder Svea – I agree with you a 100%!!!


 8. MargarethaMargaretha skriver: 31 december, 2013

  Ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2014 tillönskas Sveriges Kungafamilj.


 9. KatarinaSweden skriver: 31 december, 2013

  Gott Nytt År!!!

  Kungafamiljen representerar Sverige på ett fantastiskt sett och opinionen är i dess fördelar.
  #2 Moder Svea har helt rätt.
  Till #3 Britt Persson: Prins Carl Philip får gifta sig av kärlek, men Sofia H är en skam och ger Sverige negativ publicitet, vill han gifta sig med just henne (eller någon annan med en skamfilad bakgrund och dålig moral) då måste han avsäga sig sina titlar och rätten till tronen.
  Det är en ära och heder att tillhöra Sveriges kungahus. Representerar man Sverige ska man göra det för landets bästa och uppföra sig därefter. Ens partner ska ha gjort hederliga val i livet och göra svenskarna stolta och glada genom tillhörigheten i Sveriges kungahus.

  Gott Nytt År!!!


 10. realist skriver: 31 december, 2013

  varför blev det inte nyårsbröllop för cp&s?


 11. My skriver: 1 januari, 2014

  Har inte läst att någon missunnar C-P att få Sofia till hustru. Diskussionen handlar om hans kungliga titel med tillhörande apanage och Sofias lämplighet att representera Sverige som en offentlig del av kungahuset.


 12. lisa larsson skriver: 1 januari, 2014

  Moder Svea : skriv och prata för dig själv ! Jag och många med mig ser fram mot Bröllop mellan Carl-Philip och Sofia Hellqvist, välkomnar alltså Prinsessan Sofia.


 13. Kerstin Bergström skriver: 1 januari, 2014

  GOTT NYTT ÅR TILL HELA FAMILJEN.


 14. Hanna skriver: 1 januari, 2014

  Gott nytt år önskar vi hela kungafamiljen också!


 15. liana skriver: 1 januari, 2014

  Nr 2. Och vem är du som tycker du kan bestämma vad som är rätt och vad som är fel? Och hur vet du vem jag vill skall representera mig.


 16. Ingela skriver: 2 januari, 2014

  12 lisa larsson vad är det som säger att sofia blir prinsessa? Det kan ju hända att hon inte får någon titel alls vilket vore bäst.


 17. Maggan skriver: 2 januari, 2014

  12 Lisa Larsson
  Ni måste vara i minoritet. Andra är rädda om kungahuset och dess rykte! Gärna giftermål men inga titlar!


 18. Kerstin Bergström skriver: 2 januari, 2014

  #2 Moder Svea,#9 Katarina Om ni inte vet kan jag upplysa Er,att alla svenskar representerar Sverige när vi är utanför våra gränser.TÄNK PÅ DET!! hon reser en hel del både utom och inom Sverige och jag har aldrig hört talas om att hon har uppfört sig illa tvärtom att hon är artig och trevlig.Du Katarina ,jag har varit 3 ggr till Tyskland på ett år och då köper jag ca 7 skvallertidningar varje gång.Victoria,Daniel och Estelle är oftast på utsidan.Sista gången jag var nere var den första gång det var en artikel om Carl-Philip och Sofia.Det fanns inget negativt.Fy 17 vilket drev ni 2 håller på med.Tänk om folk skulle hålla på så om er .Då sprang ni väl till polisen och gjorde anmälan direkt.Uppför mot andra som ni vill bli bemötta.


 19. Sthlm skriver: 2 januari, 2014

  #11 My
  Märkligt att det ska vara så svårt för vissa personer att förstå detta.


 20. Maggan skriver: 2 januari, 2014

  18 Kerstin Bergström

  "Alla svenskar representerar Sverige när vi är utanför våra gränser"

  Ja, men på olika nivåer. TÄNK PÅ DET!!


 21. pipsan skriver: 2 januari, 2014

  Håller till hundra med er: Moder Svea, Katarina; My, Maggan m fl!
  Självklart kan Carl Philip gifta sig av kärlek med Vem Som Helst, – men vem som helst passar INTE för en prinsessroll och därför bör CP också ta konsekvenserna i beräkning när han väljer sin tillkommande!


 22. Pensionär skriver: 2 januari, 2014

  Anser ni att kungen ska ha folkomröstning ang titel till Sofia om/eller när de gifter sig är ni nog ganska aningslösa. Det är kungens beslut och jag tror inte några gamla surkarter kan få honom att ändra sin inställning. Om han inte hade godkänt Sofia skulle hon aldrig blivit inbjuden till vare sig bröllop eller dop.


 23. Christina Andersson skriver: 2 januari, 2014

  När de står uppradade så slår det en tydligt hur många vuxna personer som försörjs av svenska skattemedel. Fler och fler blir det och försörja.
  Alla kan tycka vad de vill men jag tycker i alla fall att de två yngsta (numera på väg mot medelåldern) kan ta ett jobb och försörja sig och sina familjer själva. Speciellt när man skriver ur sig ur landet. Då är det väl , väl magstarkt att ta emot pengar av svenska staten. Sen kan man spekulera i hur rik än hennes man är, men det står väl klart och tydligt att pengar skjuts från kungafamiljen till den yngsta dottern, inget tvivel om den saken. Kungen kunde hårdnackat förvägra sin farbror, född prins sin titel men sina egna överåriga "barn" kan han mjäka med till max.


 24. caterineg skriver: 2 januari, 2014

  Egentligen är det ganska tragiskt med svenska kungahuset som hela tiden måste försvara sig för alla påhopp. Drottningen pratar så dålig svenska att man skäms, kungen mumlar och är argsint och trulig och har haft fuffens med det ena och andra, Daniel är en enkel Ockelbo-bo, Madeleine ställer inte upp som hon ska, Chris deltar aldrig i uppdrag, Victoria är ljuset i familjen…Det här är bara ett axplock av kritik som framförs. Sofia ska vi inte tala om. Jämför med engelska kungahuset och det danska och norska. Inga såna påhopp drabbar kungen och drottningen där och Margrethe är nästan helgonförklarad. Vad beror det på?


 25. Britt PerssonKungafamiljenönskar skriver: 2 januari, 2014

  Vi representerar vi alla vårt lands då vi befinner oss utomlands men det finns många svenskar som är tämligen så oönskade i semesterparadisen om det inte vore för pengarna som förtjänas på skrålande och skrikande efter oändligt intag av alkohol! De skämmer ut sig mer än bilder på en snygg ung tjej som nu vid vuxen ålder tydligen lärt sig hur man ska uppföra sig!
  Men en del skribenter här anser tydligen att denna Sofia är stämplad för all evighet som den som visade det vi alla andra kanske inte gör men hon är inte en "fallen" kvinna" som man ansåg tidigare men nu gör moralisterna det!?

  Hon har i alla fall inte varit gift med 4 olika män som någon annan!


 26. emma_h skriver: 2 januari, 2014

  Pensionär-Citat_ "…Om han inte hade Godkänt Sofia skulle S aldrig blivit inbjuden till vare sig bröllop eller dop…"

  OBS! efter CGs "JA" (Godkännande – ihop md regering) så sker förlovning per Omg! Sofia är väl snarare i nuläget ACCEPTERAD att va md på privat dop privat bröllop (o semester) S inbjöds "som vän till E:s mor/far" dvs likt 1vanlig gäst Likaså inbjöds SH 8Juni "som gäst" sittandes "intill M’s vänkrets" – S kom till/lämnade kyrkan utan både Kfamilj/CP! Som "Ej ÄN Godkänd" hamnade S utanför gästlista till CGs officiella.fest: Te Deum+Jubilée+Dans på S.Slott, 40års-konsert, RegeringsSupé http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17460996.ab Som Hovet då underströk: "…det handlar om hovetikett: de är inte gifta & är ej förlovade än, då får Sofia inte komma med helt enkelt…" (nu slipper nog media så mkt längretill)


 27. emma_h skriver: 2 januari, 2014

  korrigering (nu slipper nog media så mkt längretill)
  skulle va (nu slipper nog media vänta så mkt längre till)


 28. Karin Nilsson skriver: 3 januari, 2014

  # 22 Pensionär.
  "En prins eller prinsessa måste ha monarkens godkännande SAMT ÄVEN REGERINGENS GODKÄNNANDE för att kunna ingå äktenskap utan att förlora rätten till tronen", enligt grundlagen.
  Regeringen är vald av folket och skall representera folkets vilja.
  Vi kan påverka politikerna, det är valår 2014, och kräva dem på offentliga svar i valdebatten i ämnet.
  Kungen är en maktlös glansbild och har ingen rätt att ordna folkomröstning om någonting.


 29. Olga9 skriver: 3 januari, 2014

  På vilket sätt är Sofia Hellqvist en skam m.m? Berätta, för jag har ingen aning om vad det är som så många tycks avsky henne för. Det enda jag vet är från TV-programmet nyligen om hennes verksamhet i Syd Afrika. Jag fick ett mycket positivt intryck av henne. Att ha åstadkommit så mycket, så långt bort, med det utgångsläge som är där är imponerande. Dessutom uppfattar jag hennes personlighet som glad, öppen, positiv, naturlig. Egenskaper som inte skulle sitta fel på slottet. Som kontrast menar jag.


 30. Sthlm skriver: 3 januari, 2014

  Jag hade svårt att hålla mig för skratt när jag läste i en tidning att kungen och Sofia Hellqvist åkte skidor tillsammans – vilket skidpar! De två har nog en hel del gemensamma intressen och nog verkar det som att Paradise Hotelltjejen kommer bra överens med sin blivande svärfar. Men nog känns det som att prins Carl Philip "krymper" med den självsäkra Sofia Hellqvist vid sin sida. Carl Philip verkar så snäll och försynt.


 31. Birgitta skriver: 3 januari, 2014

  # 29 Sthlm. Ja….De har nog en del gemensamt…..


 32. Karin Nilsson skriver: 3 januari, 2014

  # 29 Olga. Sofia är inte, med sin bakgrund, lämplig som medlem i Sveriges kungahus. Hon har vikt ut sig nästan naken i s.k. herrtidningar och uttalat sig på ett mindre smickrande sätt i intervjuer i samband med bilderna. Det finns också bilder av henne helt naken ute på nätet till allmän beskådning.
  Intresserad av välgörenhet blev hon av någon anledning först när hon mötte prinsen.
  Det handlar inte om avsky henne som person. Hon har all rätt till sina val i sitt liv. En helt annan fråga är om hon kan anses som lämplig att representera Sverige och svenska folket.


 33. realist skriver: 4 januari, 2014

  28 Karin Nilsson
  tror du att något befintligt parti vill ha detta på sin agenda i valrörelsen 2014?
  Republikanska föreningen kanske bildar parti?


 34. Karin Nilsson skriver: 4 januari, 2014

  33 realist. Nej det är de alla allt för fega för!
  Men det hindrar väl ingen ifrån att i valdebatten ta upp frågan och kräva dem på ett ärligt svar?


 35. Aninica* skriver: 5 januari, 2014

  Samma tjat om och om igen om Sofia! Det finns INGA NAKENBILDER på Sofia eftersom hon ALDRIG fotograferats NAKEN. (med reservation för eventuella barnbilder som kanske finns i mors och fars album). De bilder som finns på Sofia är inte mer "avklädda" än hur vi klär oss på vilken badstrand som helst eller de bilder som unga kvinnor publicerar på sig själva via Instagram och Facebook. Det är dock ganska länge sedan nu och Sofia har gjort mycket sedan dess, bland annat med Project Playground och jag är ganska imponerad av denna unga dam efter att ha sett programmet i TV 3.


 36. pipsan skriver: 5 januari, 2014

  29. Olga

  Om man googlar (bilder) på Sofia Hellqvist poppar det upp en hel del på henne i sammanhang och miljöer som inte känns så meriterande för en kvinna som aspirerar på att bli svensk prinsessa.
  Dessutom har det sedan hon börjat umgås med Carl-Philip plötsligt tagits bort ett antal opassande bilder, och fyllts på med sådana som låter påskina hennes lämplighet som framtida prinsgemål.
  För min egen del har jag svårt att acceptera henne för den roll hon troligen kommer att få, – just p g a de grova bilder jag tidigare sett och alltid kommer att ha kvar på näthinnan.


 37. Maryou skriver: 6 januari, 2014

  Aninica*, jag har bilderna så jag kan skicka dom till dig om du vill. Dessutom har jag bilderna som Lennart M Sjöberg tog när hon var tonåring. Där är hon


 38. Maryou skriver: 6 januari, 2014

  Aninica*, …VÄLDIGT lättklädd.


 39. Karin Nilsson skriver: 6 januari, 2014

  # 35. Det finns bevisligen bilder på Sofia iklädd enbart högklackade skor!


 40. Singoalla skriver: 6 januari, 2014

  Men låt dom som vill titta på nakenbilder göra det – vad spelar det för roll? Det är inte varken brottsligt eller oanständigt att vara naken. Har ni aldrig varit på nån nudiststrand? Det har jag, väldigt avdramatiserande upplevelse.
  Hur som helst tillhör hennes bilder dåtiden och är inte av intresse nu. Inte för normala människor i alla fall.


 41. caterineg skriver: 6 januari, 2014

  Sofia passar fint in i den kungliga familjen, som i vissa delar verkligen inte har varit ett dugg bättre.


 42. emma_h skriver: 7 januari, 2014

  Anninica (eller Annica)
  Nu upprepar du återigen 1 påstående som motsägs av många svenska/utrikes mediaartiklar därom… om bland annat A Verglas fotoserie tagen i NewYork runt 2007 som länkats till även i detta forum

  Då du vid ex-vis denna artikel skrev ungefär samma sak så fick Du ju "svar på tal" från rätt många om det – har det redan fallit i glömska?
  Var vänlig läs om: 58_pboo 41_Maj-Britt 28_Ingela 23_Humaniora 19_Malmoellen 17_Matilda 11_christina 9_Bittan https://www.svenskdam.se/2013/01/nytt-nummer-ute-nu-de-nya-okanda-brollopsdetaljerna/
  Hovet godtar tydligen SHbilderna då förlovning/bröllop blir av iår


 43. ingela skriver: 7 januari, 2014

  42 Emma_h hoppas de verkligen blir lyckliga tillsammans som herr och fru Bernadotte.

  Är fullständigt utled på att läsa om Sofia, hur hon trotsar Drottningen tycker att svenska hovet är gammaldags och stelbent m m. Hovet är väl den enda instans vi har kvar från svunnen tid eller?


 44. Karin Nilsson skriver: 8 januari, 2014

  # 40. Normala människor har lite större krav på de som skall representera deras land än vad du tycks ha. Nakenhet är naturligt till en viss gräns. Gränsen går vid att sälja sin nakna kropp till högst betalande fotograf. Inte ens det är kriminellt eller oanständigt men inte lämpligt för en medlem i det annars så pryda och strikt konservativa kungahuset.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar