Kungafamiljen ordnade välkomstfest för seglarna

Annons

Kungafamiljen tog emot seglarna på slottet

Kungafamiljen tog emot seglarna på slottet

Kungafamiljen med kung Carl Gustaf i spetsen ordnade ett litet gardenparty för seglarna från Volvo Ocean race efter den senaste målgången i City Sprint Race på slottet.

Det var fullt av åskådare på såväl Slussen som Skeppsbron när båtarna kom seglande till Stockholm efter att ha fullföljt racet. Båtarna lade till vid kajen och alla ombord ärades av hela kungafamiljen.

Annons
Här ser ni kronprinsessans snygga väska

Här ser ni kronprinsessans snygga väska

Prins Carl Philip fanns också med som gäst ombord på båten Ericsson 4 och han verkade mer än nöjd med dagen.

Kungen bjöd därefter in seglarna till ett Garden Party på Logården, det vill säga slottets trädgård som är belägen på dess östra flank ned mot vattnet. Även drottningen, kronprinsessan Victoria och Prins Carl Philip deltog. Inbjudna till Logården var även seglarnas shore team samt en del näringslivsrepresentanter.

– Det är ett ärofyllt uppdrag för Stockholm att vara värd för ett av stoppen när Volvo Ocean Race tävlar runt jorden, sa kungen i sitt välkomsttal till seglarna.

Annons

Båtarna och seglarna kommer befinna sig i Stockholm fram till 25 juni då det sista etappen av tävlingen startar. Målgång sker sedan i Ryssland, närmare bestämt i St. Petersburg den 27 juni om allt går som det ska.

Victorias läckra sandaler

Victorias läckra sandaler

Kronprinsessan Victoria såg lika fräsch och pigg ut som vanligt, för dagen iklädd en sval vit byxdress.

Och så visade hon upp sin snygga väska för fotograferna, perfekt färgmatchad med hennes högklackade sandaletter. Snyggt nagellack på tårna förresten!

Av: Agneta Nisbeth

Foto Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Kungafamiljen ordnade välkomstfest för seglarna”

 1. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Alla andra är klädda för dåligt väder. Fryser inte Victoria om fossingarna?


 2. Kerstin B skriver: 18 juni, 2009

  Vilket trevligt initiativ av kungafamiljen!
  Vi ska vara stolt över dem!!
  Kerstin WB


 3. Isabella Carlsson med maken Stefan. skriver: 18 juni, 2009

  Det gör dem!


 4. Gun skriver: 18 juni, 2009

  Absolut!


 5. signesigne skriver: 18 juni, 2009

  Håller med dig Demba att Viktoria måste klä sig bättre så hon inte drar på sig en förkylning nu när Daniel är så känslig. Men är han det förresten jag stod och läste i någon tidning ( kommer inte ihåg vilken) idag då jag var och handlade att Daniel syns ute på stan igen.Dagen efter Madeleines födelsedag visade de bild på Daniel på väg till en cykelaffär.

  Visst är vår kungafamilj trevliga och de gör ett bra jobb!


 6. Gun skriver: 18 juni, 2009

  Signe!
  Daniel går på medicin som sätter ner hans immunförsvar och det måste han göra resten av sitt liv, men man kan ju inte isolera sig för det.

  På bilden ser det ut som om kungen håller om sin fru och det skulle då vara den första bild, förutom bröllopspussen, där han visar ömhet för henne men så ser man att det är mannen bakom kungaparet som lagt händerna på kungen och Silvias axlar.


 7. signesigne skriver: 18 juni, 2009

  Gun
  Jag vet detta men till skillnad från min kompis som också har gjort samma operation som Daniel så har Daniel kommit igång så snabbt,min kompis fick vi inte hälsa på förrän efter flera månader.Nu är det 5 år sedan och idag lever hon ett helt vanligt liv,hon måste äta mediciner hela livet men hon jobbar som skolsköterska så hon täffar på mycket baskelusker. Det blir lagom till bröllopet som Daniel kommer att möta en massa människor.


 8. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Ja Signe, vårt strävsamma kungapar kämpar på. Men lite tråkiga är dom allt, tycker jag. Om man jämför med de andra kungahusen (utom det norska då som har töntvarning) så är dom lite stela och försiktiga. Ingen riktig grandezza. Men det kanske bara är jag som tycker så?


 9. Gun skriver: 18 juni, 2009

  Signe Daniel har väl en bra fysik från början och sedan tror ju jag att jämfört med din vännina (tror jag) så finns det resurser kring honom “i fall att” och då kanske man vågar mer sedan är han ju väldigt ung för en njurtransplantation. Intressant med insider information som du delar med dig Signe.

  Det med kungens visande av ömhet till sin fru menade jag givetvis offentligt om man skulle ha missuppfattat mig, för vi får väl hoppas att det är annorlunda privat.


 10. buttan skriver: 19 juni, 2009

  men vad är det för stora hand som syns bakom kungen och en annan hand ligger på drottningens vänstra axel? Är det nåt bläckfiskmonster som gått upp på torra land????


 11. Birgitta skriver: 19 juni, 2009

  Det var ett bra initiativ av kungaparet…tänk om det kunde vara ärftligt!!!
  Jag har länge hoppats på att Carl-Philip skulle (lite likt prins Bertil) engagera sig mera för idrotten och föja med våra tävlande på olika mästerskap.. Men aldrig ser man någon från kungliga familjen vid invigningar eller prisutdelningar med undantag av OS och några andra sällsynta tillfällen. Och då ofta de sista dagarna av tävlingarna..
  Europas kungligheter brukar finnas på plats för att “hjälpa fram” sina landsmän i fotbolls kamper, friidrotts galor eller vad som helst, men Sverige uteblir ofta.
  Nu satsar jag på friskusen Daniel och att han tar över den rollen som “påhejar-symbol” för våra duktiga idrottare vid stora evenemang som EM, VM, Vasaloppet eller vad som helst..
  Ja, jag vet att kungen har besökt Vasaloppet någon gång…Men de borde finnas där varje år eftersom loppet har ett stor internationellt mediaintresse för lilla Sverige ..


 12. signesigne skriver: 20 juni, 2009

  När jag såg bilden så tänkte jag oj kungen håller om Silvia det hör ju till ovanligheterna när de visar sig sig officiellt. Det enda man sett är brölloppskyssen. Men när jag tittade på den större bilden såg att det var gubben bakom som höll om Silvia!


 13. Siv-Britt skriver: 20 juni, 2009

  Jag tycker kungafamiljen gjorde det allra bästa av situationen att inbjuda hela segelsällskapet. Händerna på drottningen axel kommer från skepparen som står bakom. Jag såg själv hela inseglingen från en
  rest. i Nacka och det var helt fantastiskt.


 14. LizetteKungafamiljenordnadevälkomstfestförseglarna skriver: 21 juni, 2009

  Bäst färg på klädseln att synas om man ramlar pladask i vattnet har kronprinsessan. På 2:a plats näst bäst är drottning Silvia som är klädd i rött. Det beror på nyansen som måste vara tillräckligt illig för att synas. Kungen och prinsen vågar nog inte gå ombord eftersom de har mindre chans att synas. Eftersom det var ett gardenparty var den enda kontakten med vatten de fick via glasen.


 15. LizetteKungafamiljenordnadevälkomstfestförseglarna skriver: 21 juni, 2009

  Miljardären och forskaren som kryssar härs och tvärs i Östersjön denna sommar och forskar om Östersjöns ohälsa berättade stolt i TV4 imorse att han träffade kungen vid invigningen av Volvo Ocean Race tillsammans med seglarna.


Annons

Laddar