Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljen samlad för stora Nationaldagsfirandet

06 jun, 2016, 18:24 
Agneta Nisbeth
Kvällens grande finale är inledd! Se när kungafamiljen rullar fram i kortege genom sommar-Stockholm.
Annons
Nationaldag-Ste1

Kungafamiljen har samlats på Skansen i Stockholm där det årliga Nationaldagsfirandet äger rum. Kortegen rullade från Stockholms slott strax före klockan 17:50 i riktning mot Skansen på Djurgården och prinsessan Estelle var med, precis som förra året.

Nationaldag-Ste2

Under dagen har familjen haft ett intensivt program i olika delar av Sverige. Kungaparet har invigt en jubileumsutställning på Sofiero i Helsingborg, medan kronprinsessan och prins Daniel varit på medborgarskapsceremoni i Nacka. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia var ansvariga för Öppet Slott och de passade på att visa upp sin lilla Alexander för första gången. Prinsessan Madeleine anslöt under eftermiddagen men Chris O’Neill hade dessvärre förhinder.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Nationaldag-Ste3

Men nu är det alltså Nationaldagsfirande på Skansen som gäller. På Sollidenscenen väntar Pernilla Månsson Colt som leder sändningen och en rad artister väntas uppträda.

Firandet kommer att avslutas med ett tapto på Kungliga slottet och därefter håller kungaparet mottagning för speciellt inbjudna gäster.

Kvällens Nationalsdagssändning kommer att visas klockan 20 i SVT1.

Nationaldag-Ste4

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

Annons