Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kungafamiljen skakad av dödsfall – prinsen mystiskt avliden vid 51 års ålder

07 dec, 2023, 13:00 
Så går kungafamiljen vidare efter att plötsligt ha förlorat prinsen, endast 51 år gammal.
Annons

Ett plötsligt dödsfall skakar om den europeiska kungliga kretsen. En av deras egna har avlidit – vid endast 51 års ålder.

I det här fallet finns det dessutom ingen redovisad dödsorsak.

Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023Brand logo
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023

Prinsen plötsligt död – mystiska omständigheter

Det är kungafamiljen i Liechtenstein som just nu är i sorg. Prins Constantin, son till kungahusets regerande prins Hans Adam II, har gått bort. Han blev bara 51 år gammal.

Biskopen Benno Elbs, som ansvarar för området Feldkirch i vilket Liechtenstein ingår, har uttryckt sin stora sorg och medlidande.

Prins Constantin
Prins Constantin där längst till höger på bilden.

– Jag står enade med hela kungafamiljen i sorg och ber för den döde. I eftermiddags, klockan tre, ringde klockorna i alla kyrkor i stiftet. Jag uppmanar alla medlemmar att be för prins Constantin och uttrycka sitt stöd för kungafamiljen, säger Benno.

Annons

– Ni i kungafamiljen kan finna stöd i att så många människor ber för den avlidne, genom hela området. Må Gud skänka prins Constantin evig vila.

I staten Liechtenstein har Constantins plötsliga död skakat om. Det framgår väldigt tydligt att ingen var beredd på hans frånfälle.

Landssorg – här är kungafamiljens uppmaningar

Nu har landets regering utlyst en två dagar lång landssorg, i samråd med kungafamiljen. Alla offentliga byggnader ska hissa flagg och visa upp de kungliga färgerna. Man uppmanar även allmänheten, i alla fall de som har möjlighet, att själva hissa flagg för att hjälpa till att vårda Constantins minne.

Man har också uppmanat alla arrangörer av offentliga sammankomster och firanden att antingen ställa in eller gå vidare med sina planer med "återhållsamhet och tillbörlig respekt". Regeringen uppmanar också till att inleda alla större evenemang med en tyst minut. Än så länge har inget datum för begravningen blivit utlyst.

Prins Constantin var utbildad jurist och arbetade mycket med kungafamiljens stiftelse. Han ingick också i det österrikiska rådet för hållbar utveckling och kämpade för att de båda nationerna, Österrike och Liechtenstein, skulle nå klimatmålen som FN har satt upp inför 2030.

Annons