Kungafamiljens favoritställe kan nu bli ditt!

Nu har du chansen att köpa kungligheternas favoritvattenhål Östermalmshallen - om du har 27 500 000 miljoner vill säga...

Östermalms saluhall. Mötesplatsen för både unga som gamla genom generationer efter generationer, och även ett av kungafamiljens favoritställe genom tiderna. Kungen handlar mat här, Hagasessorna firar alltid sina födelsedagar här och Carl Philip och Sofia tar sig en lunch då och då.

Östermalms saluhall byggdes på 1800-talet

När den pampiga byggnaden  från 1800-talet var i behov av renovering behövdes plötsligt en tillfällig saluhall och mitt på torget, framför den ursprungliga saluhallen, byggdes 2016 den saluhall som är till salu idag.

Byggnaden, som är hela 1956 kvadratmeter, består av en stomme demonterbara delar. Det innebär alltså att köparen lika gärna kan flytta hela byggnaden till en annan plats om den så vill.

Östermalms saluhall

Den tillfälliga saluhallen som byggdes upp 2016 kan nu bli din.

Byggnaden har vunnit flera utmärkelser för sin vackra arkitektur och eftersom Östermalms riktiga saluhall snart öppnar dörrarna igen efter renoveringen finns nu alltså chansen för dig att köpa din helt egen saluhall! Och vem vet, om du slår upp den nära Djurgården, kanske Carl Philip och Sofia blir stamgäster?

Men en såpass unik byggnad har förstås också sitt pris, och just nu ligger den ute för 27 500 000 miljoner kronor.

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: