Kungafamiljens hyllning! Så firades Marianne Bernadotte 95 år

Kungafamiljens hyllning! Så firades Marianne Bernadotte 95 år

Nu är Marianne Bernadotte 95 år. Det betyder att hon nu är näst äldst i familjen Bernadotte, efter Dagmar von Arbin som är hela 103. Igår blev det storfirande och vi har alla detaljer!

Filantrop. Stilikon. Och svärdotter till Gustaf VI Adolf.

I går fyllde evigt eleganta Marianne Bernadotte 95 år och hon hyllades kungligt.

– Kungafamiljen har givetvis gratulerat henne i samband med födelsedagen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Kan du berätta mer om hur?

– Nej det är privat. Men självklart har de uppmärksammat Marianne Bernadotte i samband med 95-årsdagen.

Marianne Bernadotte på kronprinsessan Victorias bröllop

Marianne i karamellrosa sidencape på kronprinsessans bröllop. Till höger adjutanten och Madeleine Kogevinas, född Bernadotte.

Den stora dagen inföll i går.

– Marianne samlade familjen på Häringe slott. Det blev ett par fina dagar, men inga vänner den här gången, utan bara familjen, dottern Marielle och barnbarnen Tina, Siri och Sophie. De åkte i fredags och kom hem i dag, berättar en av väninnorna.

– Och tidigare i somras firades hon ju av oss vänner, då blev det en stor överraskningsfest med festmiddag för 120 personer i Prinsens Ateljé på Prins Eugens Waldemarsudde på Djurgården i Stockholm.

Häringe slott där grevinnan Marianne Bernadotte hyllades på 95-årsdagen.

Det var här på Häringe slott söder om Stockholm som Marianne Bernadotte firades av familjen.

Salongen på Häringe slott.

Salongen på Häringe slott.

Näst äldst i familjen Bernadotte

95 år, det betyder att Marianne Bernadotte nu är näst äldst i familjen Bernadotte (efter Dagmar von Arbin som är hela 103).

– Det är inte klokt, men jag är glad och tacksam över att få bli så gammal. Jag känner mig fortfarande stark, säger hon i födelsedagsintervjun.

Marianne var som ni säkert vet gift med Sigvard Bernadotte, född prins av Sverige och hertig av Uppland.

Marianne och Sigvard Bernadotte.

Marianne och Sigvard – ett stiligt par.

När de träffades var hon var hyllad aktris på Kungliga Dramaten, med egen loge och allt. Hon beskriver det som roligt, men också påfrestande med föreställningar sju kvällar i veckan. Dessutom ville inte Sigvard komma hem till ett tomt matsalsbord, så hon slutade som skådespelerska.

– Vi var gifta i mer än fyrtio år, det är en lång tid. Sigvard var en underbar man, bildad och humoristisk. Och hans röst, hans vackra röst! Han hade den där speciella rösten som Bernadotterna har, varm och manlig.

Grevinnan Marianne Bernadotte.

Ingen kan tro att denna lady har fyllt 95!

Artikeln innehöll tidigare ett faktafel som nu är korrigerat.

Foto: TT.