Kungafamiljens nya beslut – kan chocka många!

Kungafamiljen kommer att närvara.

Kungafamiljen har bestämt sig.De tänker inte missa den anrika traditionen.

Kungafamiljen har varit väldigt försiktiga med representationsuppdrag de senaste månaderna. Förklaringen är uppenbar. Även ett kungahus måste ta hänsyn till världsläget och coronavirusets härjningar.

Därför har kung Carl Gustaf och resten av familjen inriktat sig främst på digital representation.

– Det viktigaste för oss är att förhålla oss till restriktionerna, men utifrån det så kan man ju ändå agera på olika sätt. Naturligtvis så är det fortsatt digitalt när det är görligt, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt tidigare.

Kungafamiljens beslut – som kan chocka många

Kungafamiljen kommer att närvara.

Kungafamiljen kommer att närvara.

Men hur gör då kungafamiljen med riksmötets öppnande? Det hör till en anrik tradition att kronan finns på plats när riksdagens nya arbetsår ska dras i gång.

“Coronapandemin gör att riksmötets öppnande i år inte kommer att kunna genomföras som vanligt. Exempelvis kommer ett begränsat antal personer att medverka på plats i kammaren och riktigt alla aktiviteter som programmet för riksmötets öppnande brukar innehålla kommer inte att genomföras”, kan man läsa på riksdagens hemsida.

Men enligt Margareta Thorgren kommer kungafamiljen att närvara under ceremonin.

– Ja, enligt Folkhälsomyndighetens restriktioner, säger Margareta.

 

LÄS OCKSÅ: Silvias bakslag med Sofia – bilderna visar den sorgliga sanningen

Har tvingats tänka om

Margareta har tidigare berättat att hovet behövt lägga om sin coronastrategi något. I början utgick man från att epidemin skulle ha lättat under hösten.

– Om vi haft en planering under våren så kommer vi kanske planera något annorlunda för nu är det ju mer ett faktum att corona med restriktioner kommer vara mer långvarigt än vad man kanske trodde under våren. Utifrån det så får kan ju vi göra en mer långsiktig planering, har Margareta sagt.

 

LÄS OCKSÅ: Silvias chock – efter den fruktansvärda nyheten!