Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljens olycka fortsätter

14 apr, 2017, 08:30 
Margareta
Detta skulle slita hårt på vem som helst.
Annons

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har haft allt annat än en lugn och ljus start på året. Gång på gång har de nåtts av jobbiga besked.

Allt startade redan i julhelgen när drottningen plötsligt blev sjuk och behövde läggas in på sjukhus under två nätter. Något som tog hårt på hela familjen. Drottningen är kungafamiljens starka pelare och självklart var tiden inte bara jobbig för henne och kungen utan även för prinsessan Madeleine, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Och redan i januari kom nästa besked. Kungaparets nära vän Ulf Dinkelspiel gick hastigt bort. Även prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria står nära hans barn och också de kände Ulf otroligt väl. Det blev därför en tuff och känslosam begravning för dem.

Och snart därefter skedde nästa tragiska händelse. Noppe Lewenhaupt, barndomsvän till kungen och stöd till prins Carl Philip dog. Ett helt oväntat besked för alla. Men innan kungaparet och prins Carl Philip hunnit gå på denna andra begravning för året möttes de av en ännu mer personlig och tuff stöt. Prinsessan Christina meddelade att hennes behandling mot hennes blodcancer misslyckats, och att hon nu under våren måste gå igenom stamcellstransplantation.

Den 31 mars begravdes Noppe Lewenhaupt. Och innan dess hade prinsessan Benediktes make prins Richard snabbt lämnat jordelivet, med en efterföljande begravning i slutet av mars som både drottning Silvia och prinsessan Madeleine deltog vid.

Och nu, bara dagar efter att kungafamiljen börjat sörja med det svenska folket efter det fruktansvärda dådet i Stockholm, kom det senaste i raden av tunga besked. Prinsessan Désirées make Niclas Silfverschiöld gick bort efter en tids sjukdom. Än en gång sörjer kungafamiljen med nära och kära som drabbats av tragiska förluster.

Foto IBL

Annons