Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljens sorg efter dödsfallet: "Övertygad om att han blev mördad"

21 mar, 2024, 13:00 
Prinsessan Caroline, Albert av Monaco
SplashNews.com
Prinsessans make är död – hans familj misstänker mord!
Annons

Prinsessan Carolines kärleksliv har alltid varit omskrivet. Och det är inte konstigt: det har varit omskakande. Vackert och djupt tragiskt om vartannat.

Hennes nuvarande äktenskap med maken Ernst August är en pågående katastrof. De gifte sig 1999 men har inte sett varandra på flera år. Ernst har synts med flera andra kvinnor och dömdes 2021 till tio månaders fängelse efter att ha slagit till en polis och hotat en annan konstapel med kniv.

5 saker du inte visste om furstinnan CharleneBrand logo
5 saker du inte visste om furstinnan Charlene

Prinsessan Carolines make kan ha blivit mördad

Men Carolines föregående äktenskap fick en ännu mer nattsvart upplösning. Då var hon gift med den italienske affärsmannen Stefano Casiraghi, med vilken hon fick tre barn: sönerna Andrea och Pierre och dottern Charlotte.

Annons
Caroline längst till vänster, bredvid sin bror, furst AlSplashNews.com

Så slog tragedin till. 1990 avled Stefan Casiraghi i en tragisk båtolycka. Fast var det verkligen en olycka?

Enligt norska Se og hör cirkulerar uppgifter om att stackars Stefano i själva verket blev mördad – av den italienska maffian!

Författaren John Glat hävdar i boken The Royal House of Monaco: Dynasty and Glamour, Tragedy and Scandal att Stefanos kista blev vandaliserad efter begravningen. Hans kista ställdes på högkant, vilket är maffians valda metod för att skicka ett budskap till de efterlevande.

"Jag är övertygad om att han blev mördad"

Klart är att Stefanos affärsliv var ljusskyggt. Han satt på enorma skulder när han avled, och Caroline fick hantera saken när maken gick bort.

Annons

Giancarlo Miorin, en nära vän till Stefano, säger att han är "övertygad om att Stefano blev mördad".

– Hans familj och andra vänner misstänker också brott, säger Giancarlo enligt Royal Observer.

– Han var en skräckslagen man. Han sa till mig: "Jag är rädd, helt ärligt. Någon är ute efter mig. De kommer inte att lyckas, men jag tror att de kommer att försöka. En vecka senare var han död."

Annons