Kungafamiljens sorg: Vännernas son Hugo död – blev bara 24

02 dec, 2022, 18:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Frederiks och Marys vänners son har dött, 24 år gammal.

Annons
Så träffades Mary och Frederik!
Så träffades Mary och Frederik!

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary umgås med Danmarks societet och i den umgängeskretsen ingår Thomas Helmig, en av landets största artister, och författaren Renée Toft Simonsen.

On nu sörjer Danmark. Makarna Helmig-Simonsen har förlorat sin son Hugo Helmig, endast 24 år gammal, det rapporterar B.T.

Kändissonen död, 24 år gammal

Hugo Helmig gick bort onsdagen den 23 november, men familjen offentliggjorde dödsfallet först i dag fredag den 2 december.

"Hugo hade ett allt för kort, men bra liv som har satt sina spår i många människor. Hugo ville gärna vara kvar hos oss, och hade många planer och hopp för framtiden", skriver familjen på Instagram och fortsätter:

"Hans liv och verk som musiker lever vidare i de människor som kände honom, och som kände till honom. Hugos personlighet genomsyrades av humor, egensinnighet, talang, visdom och mod, och han kommer att vara så oändligt saknad för alltid"

Annons

Även mamman, systern och pappan har delat med sig av sin sorg på sina respektive Instagram-konton:

"Jag var med dig hela natten och medan du sov gav ditt lilla hjärta upp. Och nu är du plötsligt inte längre 'här', utan lever vidare på en plats 'Djupt inne i mitt hjärta' där jag kommer att bära dig med ömhet, stolthet och villkorslös kärlek resten av mitt liv.", skriver Thomas Helmig bland annat.

Danska kungligheternas vänner

Thomas Helmig och Renée Toft Simonsen känner flera av de danska kungligheterna. Enligt Billed Bladet är de några av dem som ofta står på gästlistorna till de stora galakvällarna. Framför allt är de nära Frederik och Mary, då Thomas flera gånger stått för underhållningen på olika tillställningar.

Frederik och Mary har inte uttalat sig om det tragiska som inträffat, men troligtvis sörjer alla i familjen Helmigs närhet.

Hugo gick i sin pappas fotspår och blev själv artist, bland annat fick han stor uppmärksamhet 2017 med hitlåten Please Don't Lie, och har även släppt tre olika album.

Hugo Helmig blev 24 år gammal.

Foto: TT

Annons