Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljens stilikon ställer ut sina klänningar

13 jan, 2017, 13:57 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Snart öppnar en unik utställning på Millesgården i Stockholm.
Annons

Vi brukar se henne i kungliga sammanhang, tidlöst sköna Marianne Bernadotte, som vid 90 plus fortfarande slår knockout på de flesta. Hon är ju inte bara en tidigare Dramatenstjärna och filantrop utan också en inspirerande stilikon i kreationer från Paris klassiska modehus.

Nu visas en mängd av Mariannes privata klänningar på Millesgården i Stockholm. Utställningen öppnar tidigt i vår och pågår en bit i juni. Så nu vi njuta på nära håll av de exklusiva skapelserna från Chanel, Balmain och Dior.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Särskilt mästerdesignern Pierre Balmain stod hennes hjärta nära, som även var en personlig vän till henne och maken, formgivaren Sigvard Bernadotte. Inför hennes svärfars, “gamle kungen”, Gustaf VI Adolfs 80-årsdag reste hon och Sigvard till Paris för att låta sy upp en klänning hos Balmain.

Marianne föll för en ljuvlig orange sidenklänning, men lät beställa den i gräddvitt eftersom det passade bäst till det speciella tillfället. Då de gick därifrån fick hon med ett paket i gåva – där låg den orangefärgade. Mästaren hade ju sett hur förtjust hon blivit och så råkade Marianne så lämpligt ha exakt samma mått som modehusets mannekänger. Den färdiguppsydda satt således som en smäck.

Annons

Båda klänningarna ingår i utställningen och Marianne har förresten nästan samma mått än i dag.

– Just de kan jag inte ha, men inte är det långt därifrån, säger hon lite förtroligt till Svensk Damtidning.

Marianne-Bernadotte-Exray
Alltid lika tjusig. Marianne Bernadotte i vacker aftonklänning under Kerstin Sandels flotta fest på Operan häromveckan.

Av: Kristina Svedell.

Foto: IBL, Exray

Annons