Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljens enorma barnlycka – firar underbara tillskotten!

09 feb, 2024, 18:20 
Kungafamiljen har stor anledning att fira – nu händer det!
Annons
Efter kungens beslut – så blir framtiden för kungliga barnbarnenBrand logo
Efter kungens beslut – så blir framtiden för kungliga barnbarnen

För snart 48 år sedan sa Silvia Sommerlath "ja" till vår kung och sedan dess har de byggt upp ett fantastiskt liv tillsammans.

Ja, i dag har de tre vuxna barn och åtta barnbarn som alla förgyller drottningens och kungens liv, varje dag.

Och nu är den intensiva firar-perioden bara runt hörnet för kungaparet – fem av deras åtta barnbarn fyller år inom loppet av två månader!

Den kungliga födelsedagsperioden

Den svenska kungafamiljen täcker nästan upp hela kalendern med sina födelsedagar men just barnbarnen är alltså överrepresenterade på vinter och början på vår-halvåret.

Först ut är prinsessan Leonore, 9, den 20:e februari som tätt följs av kusinen prinsessan Estelle, 11, den 23:e.

Sedan går det undan med prins Oscar, 7, som fyller år 2:a mars, prinsessan Adrienne 9:e mars och kungafamiljens minsting Julian, 2, den 26:e mars.

Annons

Alexander, 7, får representera april bland barnbarnen - han fyller år den 19:e - men sedan är det ett litet glapp tills sommarbarnen fyller år där vi hittar Nicolas, 8, och Gabriel, 6.

Men det är alltså som allra mest intensivt nu i februari och mars. Då avlöser kalas efter kalas varandra i kungafamiljen!

Så firas ett kungligt barnbarn

Nu avslöjar även den kungliga kalendern att Victoria och Daniel, som är på officiellt besök i USA strax innan Estelles födelsedag, hinner hem till dotterns stora dag.

För Leonore, som alltså fyller år tre dagar innan kusinen, blir det antagligen en födelsedag hemma i Florida. Men det kan också vara den sista på ett tag. I år är ju planen att prinsessfamiljen ska flytta till Sverige.

Men hur ser ett kungligt födelsedagsfirande ut egentligen för kungaparets barnbarn? Ungefär som för vilka barn som helst med tårta och familjemys, bara att familjen råkar bestå av kungligheter...

Så här såg det ut när prinsessan Estelle fyllde 10, då fick vi alltså en glimt av det privata födelsedagsfirandet på Haga:

Foto: TT

Annons