Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljens strikta resediet

14 aug, 2017, 10:45 
Rebecca Wictor
Den brittiska kungafamiljen undviker viss typ av mat på sina resor.
Annons

Det är lätt att tro att livet som kunglighet innehåller massor av god, exklusiv mat under alla resor som de gör. Men det brittiska kungahuset har strikta regler kring vilken mat de får äta, eller rättare sagt, inte äta under sina tjänsteresor. Det är framför allt en sorts mat de undviker – skaldjur i alla dess former.

Varför de ska undvika just skaldjur beror på att det lätt kan ge magsjuka eller hepatit A om det inte förbereds på rätt sätt. Både sjukorna har inkubationstid på flera timmar och kungligheterna riskerar inte bara att missa sina uppdrag men också att smitta fler under sin resa.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men det är inte bara skaldjur de undviker. Kranvatten och råvaror som kan ha sköljts i kranvatten, så som frukt, rekommenderas de även att hålla sig borta ifrån.

Foto: IBL

Annons