Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljens tunga sorg

12 jul, 2017, 14:12 
Begravning för Alice Trolle-Wachtmeister.
Annons

Kyrkportarna slogs upp till tonerna av Härlig är jorden medan det stilla sommarregnet föll utanför kyrkan.

Kungen var sammanbiten och drottning Silvia och kronprinsessan Victoria såg ut att kämpa med tårarna. Begravningsgudstjänsten för Alice Trolle-Wachtmeister satte ju punkt för en lång och nära vänskap.

Det var till henne de vände sig för att få råd både i arbetet och privat och hon lämnar ett stort tomrum efter sig. Även för kungabarnen har hon spelat en viktig roll, med sina kloka synpunkter och lite barska värme.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Medan kyrkklockorna ringde bars sedan kistan bort mot familjegraven av kusinbarnen. Hans-Gabriel Wachtmeister stödde sig på sin käpp och kungaparet såg sammanbitna ut under paraplyerna.

Annons

Nu väntar mottagningen på slottet för kungafamiljen och de närmaste begravningsgästerna, ett fint tillfälle att minnas den unika Alice Trolle-Wachtmeister.

Foto: IBL och Stella Pictures

Annons