Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljens vänner stoppas från firandet – blev aldrig tillfrågade

16 sep, 2023, 15:15 

Därför kommer inte favoritgruppen uppträda i samband med kungens firande.

Annons

Bilderna talar sitt tydliga språk. Att kungafamiljen har en faiblesse för Gyllene tider har tagit sig uttryck på flera sätt, inte minst när kronprinsessan Victoria och prins Daniel satt på Stockholms stadion 2004 och bevittnade hur den berömda popgruppen rev av sina hits.

Här gör prins Oscar debut på Victoriakonserten!Brand logo
Här gör prins Oscar debut på Victoriakonserten!

När låten ”Sommartider” spelade var det nog en extra begeistrad Victoria. Hon har tidigare talat varmt om den trallvänliga låten och sagt att det är en av hennes favoritlåtar av favoritgruppen.

Kungafamiljen har varit på flera av Gyllene tiders konserter. Prinsessan Madeleine såg, likt Victoria och Daniel, till att gå på Gyllene tider tillsammans med några vänner i Halmstad 2004.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria på Gyllene tider 2004.

Kungafamiljens möte med Gyllene tider

Det ryms även en anekdot om kungafamiljens intresse för popgruppen i Gyllene tiders självbiografi. När de uppträdde på Borgholms slottsruin 1996 var kungligheterna på plats för att visa sitt stöd.

Annons

Kungafamiljen nöjde sig då inte bara med att se Gyllene tider uppträda, utan de ville även träffa samtliga medlemmar och se till att få en djupare bild av det band som de kommit att uppskatta så mycket.

”Efter konserten kommer hela familjen Bernadotte in i logen och hänger med bandet. Då kungafamiljen lämnar festen är alla iklädda Gyllene Tider-tröjor och Kungen bär en illröd keps med bandets logotyp på”, skriver sajten Hymn.

Dyker inte upp på stora festen

Trots Gyllene tiders popularitet bland de kungliga så lyser bandet med sin frånvaro när kungen firar 50 år på tronen. Under jubileumskonserten framför Slottet på Norrbro är de inte en del av artisterna.

Gyllene tiders trummis Micke Syd kan inte svara på varför de inte får uppträda på kungens konsert, men säger till Svensk Damtidning att de aldrig blev tillfrågade av arrangören.

”Vad jag vet så har vi inte fått någon förfrågan om att vara med”, skriver han i ett sms.

Gyllene tider
Gyllene tider kommer inte uppträda på kungens jubileumskonsert.

Foto: TT

Annons