Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljens värsta skandal någonsin – tvingas betala 100 miljoner kronor: "Vidrig familj"

16 feb, 2022, 17:00 
Brittiska kungafamiljen

Den brittiska kungafamiljen får motta stor ilska.

Annons
5 skandaler kring det brittiska kungahusetBrand logo
5 skandaler kring det brittiska kungahuset

Prins Andrew är den stora skamfläcken i den brittiska kungafamiljen. Den brittiska pressen jagar honom med blåslampa – och idag pryder han i princip varenda förstasida i England.

Ni känner säkert till fallet. En kvinna vid namn Virginia Giuffre trädde fram och berättade att Jeffrey Epstein använde henne som minderårig sexslav och förde henne till London. Där ska Jeffrey Epstein ha tvingat henne att ha sex med just Andrew – vilket prinsen själv förnekar.

Brittiska kungafamiljen tvingas betala – på grund av prins Andrew

Brittiska kungafamiljen
Det stormar rejält kring Buckingham Palace dessa dagar.

Fallet skulle upp i rätten, men igår kom nyheten att Andrew gått med på en förlikning. Enligt domstolshandlingar ska prins Andrew ge Virginia en okänd summa pengar, och även donera pengar till hennes välgörenhetsorganisation för sexualbrottsoffer.

Annons

"Han lovar att visa sin ånger för sin koppling till Epstein genom att stödja kampen mot den onda sexhandeln och genom att stödja dess offer", står det i domstolshandlingarna enligt People.

Det är av allt att döma en riktig monstersumma som Andrew gått med på att betala ut. Enligt Daily Telegraph rör det sig om ett belopp som överstiger 100 miljoner kronor.

Detta är något som vållar gott om reaktioner på Twitter, där man upplever det som att pengarna i slutändan ska hämtas från skattebetalarnas fickor.

"Den där summan skulle kunna bekosta många sjuksköterskor och läkare, lunchmåltider för skolbarn, socialarbetare och så vidare", skriver en användare.

"Drottningen stöttar detta, trots allt som skrivs. Vilken vidrig familj", skriver en annan.

"Det här är helt fruktansvärt, dags att göra sig av med kungafamiljen", skriver en tredje.

"Det här är alltså tio miljoner pund som allmänheten måste punga ut med", skriver en fjärde.

"En stor seger för Virginia"

Virginia Giuffres advokat Lisa Bloom är desto mer nöjd med utfallet.

– Det här är en stor seger för Virginia. Det är en seger för den lilla människan som står upp emot de rika och mäktiga, säger Lisa enligt BBC.

– Jag är säker på att Andrews pengar kommer att tas emot med öppna armar från organisationerna som dagligen kämpar med att hjälpa offer för sexbrott.

Annons