Kungaparet dyker upp i skandalserien: "En attack"

svenska kungaparet är med i the crown

Det svenska kungaparet gör oväntat entré i senaste säsongen av The Crown. En tv-serie som det just nu talas om runt om i hela världen.
Här är trailern för nya säsongen av The Crown – med prinsessan Diana!
Slå på ljud

Att det svenska kungaparet skulle dyka upp i den omtalade tv-serien The Crown var det nog inte många som hade väntat sig. Men mycket riktigt! I det tredje avsnittet, som skildrar bröllopet mellan prins Charles och prinsessan Diana, dyker de upp. Detta i samband med att de prominenta bröllopsgästerna räknas upp.

The Crown är inne på sin fjärde säsong men aldrig förr har tv-serien lett till så många diskussioner och heta känslor. De här avsnittet lägger nämligen stort fokus på relationen mellan Diana och prins Charles. Diana blir alltmer isolerad och deprimerad, i takt med att hon upptäcker att Charles fortfarande har en relation med sin före detta älskarinna, Camilla Parker-Bowles (som senare blev hans fru).

Svenska kungaparet i nya säsongen av The Crown på Netflix

Reaktionerna har förstås varit starkast i England.

– Programmet stinker. Det är en attack på monarkin, en attack på kungafamilj. Den är hämndlysten och tar bara upp det negativa hos alla. Den är obalanserad. Ett gyllene äpple som är ruttet på insidan. Det är väldigt orättvist gentemot kungafamiljen, säger kungapexperten Levin Angela, som har skrivit en biografi om prins Harry, i tv-programmet Good Morning Britain.

Och det är inte bara Levin som reagerar.

"Diana ses som världsfrånvänd, osjälvständig, barnslig, hopplöst naiv, surmulen och något galen, och han ses som sur, elak, grym, hemsk, giftig, gnällig, vidrig och i slutändan något av en skitstövel", skriver tv-personligheten Piers Morgan, i en krönika för Daily Mail.

Britterna rasar

"Och drottningen porträtteras som en kall, hjärtlös och omänsklig kvinna som inte kan visa någon empati gentemot paret samtidigt som deras äktenskap faller samman."

"Och det är versionen som finns på Netflix som människor kommer att komma ihåg. Det är inte konstigt att kungafamiljen sägs vara rasande."

det svenska kungaparet dyker upp i the crown på netflix

Det svenska kungaparet omnämns när bröllopsgästerna tågar in i kyrkan, avsnitt 3, säsong 4.

Foto: TT