Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparet fick hedersplatsen under Frederiks födelsedagsfest!

26 maj, 2018, 23:27 
Sorlet stiger mot den fantastiska stuckaturen i Riddarsalen på Christiansborg Slot - och de åtta mäktiga ljuskronorna i taket. Kronprins Frederiks 50-årsmiddag är i full gång och den är minst av allt stel!
Annons

Det har kindpussats glatt, och gästlistan har bjudit på en härlig mix av Mary-väninnor, glada ministrar och dansk societet, många med egna gnistrande familjediadem i håret. Efter en halvtimmes champagnemingel var Margrethes hovdamer först in bland borden och sist kom de kungliga hedersgästerna, med kung Carl Gustaf och drottning Silvia i täten.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf.

Kungen har också värdinnan Margrethe till bordet, i kraft av familjeband (de är ju kusiner) och ”tjänsteår”. På sin andra sida har hon födelsedagsbarnet Frederik, som gjorde entre till en fanfar. Drottning Silvia sitter bredvid kung Willem-Alexander och kronprinsessan Victoria har sin syssling prins Gustav av Berleburg till bordet.

Annons
Dukningen under kvällen.
Dukningen under kvällen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det är dukat vid 44 runda bord, med 8-9 kuvert vid varje, och de kungliga kockarna har fått till en riktigt härlig vårmeny. Eller vad säger ni om sparrisflan med vattenkrasse och fjordräkor (serverade på silvertallrikar!), rådjurssadel med färskpotatis och spetskål, roquefort-tarte och sist men inte minst rabarber- och citronmousse!

Foto IBL

Annons