Kungaparet firar Bertil Hult i Shanghai

Kungaparet tar nu en paus från sin semester i Thailand och reser över till Shanghai för att gå på EF-grundaren Bertil Hults superlyxiga födelsedagsfest.

Ett helt flygplan lyfte igår Arlanda fyllt med vänner till födelsedagsbarnet Bertil Hult som ska fira sin 70-års dag med en fyra dagar lång jättefest i Kina. Eftersom kung Carl Gustaf och drottning Silvia var på semester i Thailand så behövde de inte resa tillsammans i det chartrade planet utan tog sig till Shanghai på annat sätt. De är sedan länge vänner till Hult som också ställde upp för kronprinsessan Victoria och prins Daniel under deras bröllopsresa.

Besökte hemlösa

Kronprinsessan Victoria valde dock att stanna hemma från festen, ni ser henne här på bilden intill tillsammans med Bertil Hult för någon vecka sedan. Victoria besökte istället Stockholms Stadsmission i Stockholm där hon också mötte några hemlösa. Dessutom tittade kronprinsessan in hos Stadsmissionens skola i Liljeholmen. Ni kan läsa mer om kronprinsessans besök på Stockholms Stadsmission på hovets hemsida.

Bilden på kungaparet är tagen vid ett annat tillfälle.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press och Charles Hammarsten.

Läs även:

Victoria och Bertil Hult har en sak gemensamt››

Drottning Silvia dansar och ler››

Stor medaljutdelning på slottet med kungen och drottningen››

Läs mer om Bertil Hult på boggen Åsas Kungliga Europa››

Kronprinsessan på Stadsmissionen››