Kungaparet följer med prins Daniel till IVA

kungen stöttar prins daniel

Kungen och prins Daniel arbetar tillsammans. Under ett viktigt högtidstillfälle stöttar de varandra.

Kungen och drottningen månar om sin svärson. Både på ett personligt plan och i hans roll som prins. Nu stöttar de Daniel under en av höstens viktigaste dagar.

På fredag ska prins Daniel närvara vid Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) högtidssammankomst i Stockholm. Och med sig har han sina svärföräldrar. Kungen kommer dessutom att dela ut guldmedaljer till fem personer som gjort framstående insatser inom teknik, näringsliv, ekonomi och samhälle det senaste året.

Kungen och prins Daniel på scenen

I år belönas Spotify-grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon, Lena Olving och fysikprofessorn Max Tegmark, samtidgt som doktor Hans Dalborg får akademiens stora guldmedalj.

Daniel är ju djupt engagerad i sitt Fellowship och det nätverket drivs av IVA. Men med hjälp av sitt Fellowship vill Daniel inspirera unga till entreprenörskap och nu väljer även kungaparet att stötta prinsen i hans arbete.

Kungens beslut om att Carl Philips och Madeleines barn inte längre ska kallas Kungliga Högheter betyder i förlängningen att Victorias och Daniels arbetsbörda blir ännu större. Allt kungligt strålkastarljus riktas mot kungaparet och kronprinsessparet. Och prinsparet och prinsessan Madeleine får friare roller.

Stödet från kungaparet är ovärderligt

Men efter nio år i kungafamiljen är Daniel trygg i sin prinsroll. Han är redo ett lägga in ytterligare en växel när det kommer till kungliga representationsarbetet – och stödet från kungen och drottningen är förstås ovärdeligt.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: