Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparet har landat i Nederländerna!

21 apr, 2009, 15:50 
Agneta Nisbeth
Nu har kungaparet landat i Nederländerna. Med en klassisk röd matta, kanoner och kindpussar välkomnades kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia storartat. Och först med att säga "välkommen" var förstås – drottning Beatrix.
Annons

Kung Carl Gustafs och drottning Silvias statsbesök i Nederländerna är mycket efterlängtat, kungaparet har inte gästat landet för ett statsbesök sedan 1976 och holländarna är mycket nyfikna på vad årets visit kommer att föra med sig.

Kungen och drottning Silvia

Allt är planerat in i minsta detalj och schemat är späckat, det är mycket som ska hinnas med under de tre dagarna som den svenska kungen och drottningen gästar landet. Och med lite tid gäller det att starta på en gång!

Svensk Damtidning på plats

Äventyret började med andra ord redan på flygplatsen. Svensk Damtidnings team fanns på plats då det vita regeringsplanet med de klassiska blå och gula färgerna landade på Rotterdams flygplats. I den ljumma solen välkomnade drottning Beatrix kungaparet. Och vilket välkomnande! Röda mattan var utrullad, kanoner fyrades av och en lång poliseskort, bestående av 15 motorcyklar och mer än 12 bilar, stod redo att köra kungaparet vidare mot Haag och resans början.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Fredriksson

Foto: TT

Annons