Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparet hedrade "Målarprinsen" prins Eugen

31 maj, 2016, 14:09 
Drottningen bar ett ljuvligt leende och en röd hatt när hon och kungen deltog i föreningen Konstnärernas Vänners årshögtid på Waldemarsudde i måndags. Kungaparet passade även på att besöka prins Eugens grav.
Annons
Silvia-89

Kungaparet besökte prins Eugens grav innan de gick vidare till Konstnärernas vänners årshögtid som traditionsenligt hölls på Prins Eugens Waldemarsudde.

Silvia-hatt

Kungaparet välkomnades till Waldemarsudde av Eira, Karin Sidén, överintendent och museichef, samt Konstnärernas vänners ordförande Carl-Gustaf Petersén.

Annons
Silvia-78

Konstnärernas vänner stiftades 1937 och prins Eugen var ständig ordförande fram till sin död. Under högtiden överlämnades blommor och diplom.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins-Eugen

Eugen Napoleon Nikolaus, föddes 1 augusti 1865 på Drottningholms slott och dog klockan 10.25 17 augusti 1947 på Waldemarsudde på Djurgården i Stockholm. Han var prins av Sverige och Norge (från 1905 prins av Sverige) och hertig av Närke. Han var yngste son till Oscar II och Sofia.

Missa inte filmen som vi bjuder på i morgon här på sajten!

Foto: Pelle T Nilsson/Stella Pictures

Annons