Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparet i Washington DC - här är Margareta Heeds rapport

10 maj, 2013, 10:45 
Annons

 

Den amerikanska huvudstaden visade sig från sin bästa sida när dag två av kungaparets USA-besök drog i gång.

Men att Washington DC badade i sol hann kungaparet knappt uppfatta då ett fullspäckat schema hade planerats.

Kungen höll tal

De besökte flera av de vita pampiga byggnaderna med golv så glansigt att du kan spegla dig i det. På Department of Treasury, precis intill Vita Huset, höll kungen ett tal under en ceremoni till Raul Wallenbergs minne inför flera av de ättlingar som kansk inte hade suttit där om den modiga svensken inte hjälpt så många judar under andra världskriget.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kongressens vackra bibliotek fick sig även ett besök innan det vankades lunch i Kapitolium, den pampiga byggnaden som tornar upp sig mitt i huvudstadens kärna.

Kungaparets långa kortege av bilar for fram och tillbaka mellan marmorhusen och stannade slutligen på programmets sista punkt, en balettföreställning baserad på Ernest Hemingways genombrottsverk ” Och solen har sin gång”.

Annons

Strålande vacker

På John F. Kennedy-centrets scen stod Washingtonbaletten och alldeles nedanför satt drottningen i syrenlila klänning. Lika strålande vacker som alltid.

Resan fortsätter

Under fredagen fortsätter resan till Philadelphia för att under lördagen slutligen avslutas i Wilmington där en stor galamiddag kommer att äga rum med kungaparet som hedersgäster. Prinsessan Madeleine och Chris kommer att delta under denna middag som firar 375-årsjubileet för Kalmar Nyckels ankomst till Delaware.

Av Margareta Heed

Foto: Stella Pictures, Catarina Åström

Läs mer:

Annons