Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparet lämnar Danmark - säger hejdå med privat bild: ”Tusen tack”

20 jun, 2023, 15:30 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Kung Harald
Mellan den 16 - 18 juni besökte det norska kungaparet Danmark. Foto: Instagram/TT

Kung Harald och Drottning Sonja säger hejdå till Danmark efter tvådagars besöket.

Annons

Unde helgen fick drottning Margrethe av Danmark ett härligt besök av kung Harald och drottning Sonja av Norge. Den 16 juni anlände den norska båten i Danmark och kungligheterna steg i land. Det var en helg de länge sett fram emot.

Kung Haralds egna ord om olyckan: ”Jag visade min...”Brand logo
Kung Haralds egna ord om olyckan: ”Jag visade min...”

Fick ta farväl av Danmark

Besöket varade i två dagar och Margrethe bjöd på middag i Amalienborg för hela sällskapet. Efter dessa två händelserika dagar var det dags för den norska kungen och drottningen att ta farväl av sina grannar i söder och det var dags att åka hemåt. Det meddelade både norska och danska hovet.

Efter att ha satt segel hem mot Norge la kungaparet upp en egen privat bild på Instagram för ytterligare ett hejdå till Danmark. På bilden kan vi se Harald och Sonja stå på båten med ryggarna mot kameran och vinka mot vännerna i Danmark.

Annons

– Tusen tack för nu, Danmark. Det har varit ett fantastiskt besök, skriver de i inlägget.

Otäcka scener när Harald ramlade

Det verkar ha varit riktigt lyckade dagar för kungligheterna, och de verkar alltid ha kul med vännerna i Danmark. Men trots detta började inte resan riktigt som de tänkt, det var riktigt otäcka scener som utspelade sig.

När de norska kungligheterna kom i land i Danmark skulle kung Harald gå upp för en trappa och hälsa på Margrethe. Men plötsligt tappade han fotfästet och föll ner på marken.

Scenen var riktigt dramatisk då Harald varit inlagd på sjukhus under den senaste tiden och har numera kryckor som stöd när han går. Men när kungen föll mot golvet var det flera som var snabba med att springa fram och hjälpa honom. Men han var snart uppe på fötterna igen och han verkade vara ta det som en klackspark.

Sedan möttes han av en glad Margrethe och den fullspäckade helgen de sett fram emot kunde börja ordentligt.

Annons