Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparet och kronprinsessan Victoria på hyllningskonsert

13 apr, 2018, 13:00 
Kungaparet och kronprinsessan Victoria på hyllningskonsert
Kronprinsessan Victoria representerade med föräldrarna drottning Silvia och kung Carl Gustaf under torsdagskvällen. Familjen var på plats för att hylla sin egen släkt, ätten Bernadotte!
Annons

Kungligheterna samlades för en kväll i musikens tecken i Rikssalen på Kungliga slottet. Kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria deltog i eventet “The Bernadotte dynasty and music”, med anledning av att ätten Bernadotte suttit 200 år på Sveriges tron.

De som anordnade kvällen var kungliga musikaliska akademien, i samarbete med kungliga hovstaterna. Omkring 250 gäster var på plats i den pampiga salen, däribland personer från allmänheten, inbjudna av kungliga musikaliska akademin.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kung Carl Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria på "The Bernadotte dynasty and music"

Tillställningen startade klockan 19.00 och pågick under en och en hav timme. Olika musikstycken framfördes, och mellan berättades historierna som finns om dessa musikstycken på ett intressant sätt. Genom dessa berättelser blev det dessutom tydligt hur många Bernadotter som genom åren varit engagerade i musik och Musikaliska akademin.

Annons

Bland annat medverkar Christina Nilsson, aktuell i titelrollen i Aida på kungliga operan, tillsammans med pianisten Magnus Svensson.

En panel av musikexperter samtalade dessutom om Bernadotteättens betydelse för den svenska musikens utveckling. Allt under ledning av kvällens moderator tillika kungliga musikaliska akademiens preses Susanne Rydén.

Kronprinsessan Victoria bar en kolafärgad klänning med volang i ärmarna. Till den bar hon ett mycket iögonfallande halsband med gyllene små kulor. Örhängena matchade i samma stil.

Kronprinsessan Victoria hade på sig en kolafärgad klänning

Drottning Silvia är slående vacker och vid konserten på slottet i går bar hon en chic fodralklänning som skimrade i ljusskenet.

Annons
Drottning Silvia.

På plats fanns också historikern Herman Lindqvist med sin hustru Liliana. Herman Lindqvist som nyligen blev krönikör i Svensk Damtidning. Läs en av hans krönikor här! 

Herman Lindqvist med sin fru Liliana

Foto: Stella Pictures, IBl

Annons