Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparet på besök i Polen - har redan skapat rubriker

06 maj, 2011, 11:48 
Agneta Nisbeth
Annons

Det svenska kungaparet är på statsbesök i Polen och har redan lyckats skapa rubriker med sina uttalanden om svenska deckarförfattare.

Annons

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia togs emot av det polska presidentparet – Bronislaw Komorowski med fru Anna Komorowska – vid presidentpalatset i Warszawa när de anlände till Polen tillsammans med bland andra utrikesminister Carl Bildt samt närings- och energiminister Maud Olofsson.

Lade ner en krans

Kungaparet och presidentparet besökte även den okände soldatens grav där Kungen lade ner en krans vid monumentet. Kvällen avslutas med en middag på presidentpalatset. Bägge kvällstidningarna har rapporterat om hur kungaparet anklagat bland annat den framlidne författaren Stieg Larsson för att inte ha gett en korrekt bild av Sverige med sin Millennium-trilogi. Något som i sin tur väckt en debatt om både brottslighet i Sverige och om författares rätt till egen fantasi…

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

Läs även:

Annons