Felipe och Letizia skickar iväg döttrarna till USA

Felipe och Letizia skickar iväg döttrarna till USA

Kung Felipe och drottning Letizia blir barnfria i sommar. I alla fall fram till slutet av juli då deras bägge döttrar, prinsessan Leonor och prinsessan Sofia kommer hem från sitt sommarläger i USA.

Det är den spanska tidningen Hola som avslöjar att kung Felipe och drottning Letizia beslutat att skicka över sina döttrar prinsessan Sofia och prinsessan Leonor till USA under juli månad. Där ska flickorna vistas på ett sommarläger så “de kan lära sig umgås med pojkar och flickor från andra nationer” säger det spanska hovet till tidningen.

“Så de kan få nya kunskaper och erfarenheter, som ett bra komplement till den undervisning de nu får i sin skola hemma i Spanien”.

Den forna drottningen av Spanien, Sofia ses med drottning Letizia och hennes döttrar prinsessan Sofia och prinsessan Leonor.

Tidningen berättar också att det spanska kungaparet är noga med att deras barn ska få en bra och allsidig utbildning. De vill inte heller separera systrarna som står varandra mycket nära. Prinsessan Leonor som fyller 13 i oktober ska vara den lugna av dem bägge med ett stort hjärta medan Sofia, 11, är mer intensiv men också mycket insiktsfull och klok. Bägge två ska också ha liknande intressen, bland annat älskar de balett, klassisk musik och fotografi.

Läs mer: Letizia och Felipe träffade paret Trump i Vita Huset

Foto: Stella Pictures