Kungaparet stoppas från att fira kronprinsessan Victoria

kungaparet stoppas från att fira victoria

Victoriadagen blir inte sig lik år 2020. Nu meddelar hovet vad som gäller när kronprinsessan firar sin 43-åriga födelsedag, den 14 juli.

Ingenting är sig likt just nu och många inplanerade högtider har tvingats hänga på en skör tråd, på grund av coronaviruset. Victoriadagen 2020 är en av dem.

Häromveckan kom ett pressmeddelande från arrangören som berättade att Victoriadagen blir av – men utan publik.

“Med anledning av rådande läge i Sverige och världen kommer Victoriakonserten den 14 juli genomföras utan betalande publik. Den sedan många år tv-sända hyllningskonserten till kronprinsessan på hennes födelsedag har i över 40 år varit en stor folkfest på Öland men kommer i år tyvärr behöva genomföras med endast ett fåtal inbjudna gäster i publiken. Victoriakonserten kommer den här gången helt anpassas för tv-publiken och sänds traditionsenligt i SVT1 den 14 juli kl 21:00”, skrev man i pressmeddelandet.

Regeringen släppte sedan på restriktionerna och meddela allmänheten att semesterfirare kommer att kunna resa runt fritt i landet, med start den 13 juni. Det här betyder alltså att kronprinsessan Victoria kommer att följa konserten på plats, från Öland. Men hur blir det egentligen med de övriga familjemedlemmarna?

Traditionen bryts efter 40 år

Vi ringde upp hovets informationschef Margareta Thorgren som meddelade att hon kommer att återkomma med information om vilka kungligheter som kommer att sitta med under evenemanget i Borgholm slottsruin. Däremot klargör hon, redan nu, att kungaparet inte är två av dem.

kungen victoriadagen 2019

Kungen kommer inte att sjunga för Victoria på Solliden i år.

Coronaviruset stoppar alltså kungaparet från att fira sin äldsta dotter på födelsedagen. Och därmed bryts alltså en 40 år gammal tradition. Dessutom kommer Victoria inte att möta svenska folket utanför Solliden, eftersom man inte vill samla en större grupp människor i de här tiderna.

Foto: TT