Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparet tillbaka på Drottningholm – efter ett halvår!

20 aug, 2020, 19:00 
Kungen och drottningen på Drottningholm med hunden Brandie.
Efter ett halvårs hemmaisolering på Stenhammar och Solliden: Nu återvänder kungaparet till Drottningholm – i alla fall delvis.
Annons
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

 

Kungaparet lämnar Solliden de närmaste dagarna – och är tillbaka på jobbet i Stockholm i nästa vecka, det säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning. Men frågan är: Vilken blir deras ”hemmabas” nu? Flyttar de tillbaka till sin ”vanliga” privatvåning på Drottningholm?

Eller kommer de att återgå till Stenhammar, som under hela långa corona-våren? När Svensk Damtidning ställer den frågan till hovet så är svaret inte glasklart.

– Det har jag inte någon information om ännu. Men det är klart att kungaparet även kommer att vara på Drottningholm.

– Kungen kommer att genomföra sina officiella uppdrag under hösten i möjligaste mån, men utan att gå emot de restriktioner och rekommendationer som gäller i Sverige. Det kommer fortsatt att vara digitala möten, men också mindre enskilda möten med fysisk närvaro. Platsen kan alltid diskuteras, men arbetet utgår från Kungliga Slottet.

Annons
Kungliga slottet - exteriörbild på fasaden mot Norrström.
Stockholm slott – eller Kungliga Slottet som kungafamiljen säger..

Innebär det att kronprinsessparet kommer att få en mer utåtriktad roll än kungaparet?

– Eftersom kungaparet tillhör en riskgrupp, så får arbetet ibland läggas upp på andra sätt. I de fall de är förhindrade har kungen alltid möjlighet att delegera uppdrag till kronprinsessan eller till någon annan i kungafamiljen.

Det var i mars som kungaparet lämnade Stockholm för att hemmaisolera sig på Stenhammar, det gods som kungen arrenderar strax utanför Flen.

Kungen och drottning Silvia på Stenhammar.
Kungaparet på Stenhammar i april.

Där blev de sedan kvar i tre månader, ändå fram till veckan före midsommar, och enda gången de var tillbaka i Stockholm var i samband med Nationaldagsfirandet den 6 juni.

Kungens födelsedag 2020 på slottet Stenhammar.
Mer hemmatid för kungaparet under coronaisoleringen, när så många uppdrag ställdes in.

Veckan före midsommar rullade flyttlasset rullade ner till sommarslottet Solliden, och efter två månader där blir det nu alltså Stockholm och Drottningholm igen – i alla fall delvis.

Foto: TT.

Annons