Kungaparet upplyfta av resan till Dalarna: "Fantastiskt!"

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia startade sin nationaldag i Dalarna. Och vilken dag det blev!

Hade hela Ludvika tagit sig ut för att möta kung Carl Gustaf och drottning Silvia denna tokheta dag då Sverige firas i varenda vrå? Det kändes åtminstone så när paret anlände till den lummigt vackra staden.

Kungaparet tar sig varje nationaldag till någon del av landet, men de måste ju hinna hem till Stockholm till eftermiddagen, så hur långt bort som helst kan de självklart inte ta sig. Detta år föll valet på Ludvika och Borlänge. Och vilket bemötande de fick!

– Kungaparet kände sig otroligt välkomnande av alla, både i Ludvika och Borlänge. Det var fantastiskt, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Drottning Silvia hälsar på tre flickor i folkdräkt!

Drottning Silvia hälsar på tre flickor i folkdräkt!

Ludvikas 100-åriga historia hyllades av kungaparet!

Ludvikas 100-åriga historia hyllades av kungaparet!

Kungaparet i Gammelgården i Ludvika.

Kungaparet i Gammelgården i Ludvika.

Speciella val bakom resmålen

Valet av städer har flera anledningar. Ludvika firar 100 år i år, något som verkligen är värt att hylla! Och Borlänge, ja anledningen bakom det valet är ännu härligare!

– Borlänge har ju utnämnts till Sveriges fulaste stad, det är absolut värt ett besök tycker vi! har hovets informationschef berättat skämtsamt tidigare.

Och anledningen till just denna benämning av Borlänge gick inte att se. Människorna var lika varma som temperaturen i luften och stämningen omkring dem. Kungaparets start på nationaldagen blev alltså alldeles alldeles underbar!

Foto TT