Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparet var på begravning i helgen

18 jul, 2011, 13:03 
Agneta Nisbeth
Annons

Det har varit både glädjetårar och stunder av sorg för vårt kungapar denna sommar. I helgen var det dags för en begravning.

Furst Alberts bröllop i Monaco blev en höjdpunkt i sommarkalendern, men strax därpå dog kejsarsonen Otto von Habsburg och kung Carl Gustaf och drottning Silvia samt en rad kungligheter, adelsfamiljer och ledare från hela Europa strömmade till Wien för att närvara vid statsbegravningen häromdagen.

Annons

Fällde en tår

Kungen såg mycket sammanbiten ut, tyngd av stundens allvar vid ceremonin med hundraåriga anor. Silvia fällde en tår och viftade med programmet för svalka. Otto von Habsburg avled den 4 juli, 98 år gammal.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Han var den äldste sonen till Österrikes sista kejsare Charles I, som styrde över dubbelmonarkin Österrike. Han ägnade sitt liv åt EU-politiken, ett engagemang som hans yngsta dotter grevinnan och svenska riksdagsledamoten Walburga Habsburg Douglas ärvt. Första världskriget satte punkt för den kejserliga Habsburg-dynastin.

Ointresserad av rikedom

– Jag föddes 1958 och för oss var det lika mycket historia som för alla andra. Vi hade inga slott längre och min far var engagerad i politiken och helt ointresserad av att ha ett stort gods eller ett förmöget liv, berättade Walburga för Svensk Damtidning för en tid sedan.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons