Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparets fina gest mot Sofia

20 feb, 2017, 21:21 
https://image.svenskdam.se/image-5471672?imageId=5471672&width=1320&height=689
Margareta
Det betyder mycket!
Annons
bankett-2-ibl

Ibland säger briljanter mer än tusen ord. Och att prinsessan Sofia dök upp i ametistgarnityret under måndagens bankett på Kungliga slottet visar att kungaparet helt och hållet ser Sofia som en medlem i den kungliga familjen.

Det finns nämligen en sorts hierarki bland kungafamiljens tiaror. Vissa är prinsessornas privata, vissa bärs enbart av drottningen, medan ametistgarnityret är något som samtliga kvinnor i den kungliga familjen samsas om. Prinsessan Madeleine har burit det flera gånger, och även drottning Silvia. Men under banketten var det den allra första gången som prinsessan Sofia fick bära ett av kungafamiljens mest älskade, aktade och dyrbara smycken. En vacker gest från drottning Silvia och kungen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Margareta Gotthardsson

Foto IBL

Annons