Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparets fina hyllning till sina anställda

07 feb, 2017, 13:53 
Margareta
Otroligt fin gest.
Annons
kungen-silvia-ibl

Att tilldelas en medalj under någon av kungens medaljutdelningar ses av många som ytterst fint. Men vilka är det egentligen som får dessa medaljer?

Under dagen är det dags för årets allra första medaljutdelning på Kungliga slottet. Sammanlagt är det 41 personer som hyllas. Av dem är det 17 personer som har kopplingar till kungaparet och 12 av dessa 41 personer arbetar med kungaparet.

Kungens närmaste medarbetare, stabschef Håkan Pettersson och förste hovmarskalk Mats Nilsson, kommer att få 12:e storleken i Serafimerordens band, den allra finaste utmärkelsen. Även Margareta Nisser-Dalman som är chef över husgerådskammaren får samma utmärkelse.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men det finns fler på listan av anställda som hyllas av kungaparet. Som de kungliga kvinnornas frisörer Johan Hellström och Peter Hägelstam. Anledningen är enligt hovet “För förtjänstfulla insatser som frisör”. Familjens hovflorist Claes Carlsson kommer att få 8:e storleken i högblått band, och listan bara fortsätter med exempelvis fyra trädgårdsmästare och Silviahemmets chef.

Av Margareta Gotthardsson

Foto IBL

Annons