Kungaparets fina hyllning till sina anställda

Otroligt fin gest.
kungen-silvia-ibl

Att tilldelas en medalj under någon av kungens medaljutdelningar ses av många som ytterst fint. Men vilka är det egentligen som får dessa medaljer?

Under dagen är det dags för årets allra första medaljutdelning på Kungliga slottet. Sammanlagt är det 41 personer som hyllas. Av dem är det 17 personer som har kopplingar till kungaparet och 12 av dessa 41 personer arbetar med kungaparet.

Kungens närmaste medarbetare, stabschef Håkan Pettersson och förste hovmarskalk Mats Nilsson, kommer att få 12:e storleken i Serafimerordens band, den allra finaste utmärkelsen. Även Margareta Nisser-Dalman som är chef över husgerådskammaren får samma utmärkelse.

Men det finns fler på listan av anställda som hyllas av kungaparet. Som de kungliga kvinnornas frisörer Johan Hellström och Peter Hägelstam. Anledningen är enligt hovet “För förtjänstfulla insatser som frisör”. Familjens hovflorist Claes Carlsson kommer att få 8:e storleken i högblått band, och listan bara fortsätter med exempelvis fyra trädgårdsmästare och Silviahemmets chef.

Av Margareta Gotthardsson

Foto IBL