Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparets hemliga juldagslunch – beviset att familjen delar på sig under jul

22 dec, 2019, 18:00 
AvEmma Sanderberg
Eftersom drottning Silvia fyllde 75 år vid förra julen var hela kungafamiljen på plats vid Drottningholms slott. I år kommer firandet bli något annorlunda!
Annons

Ibland kan det kännas svårt att hinna med att träffa alla nära och kära under julen. Det blir många turer fram och tillbaka så att ingen glöms bort. Just av den anledningen delar många upp julen och åker till vardera sida av släkten vartannat år.

Eftersom både prins Daniels och prinsessan Sofias föräldrar och syskon bor uppåt i landet och en bit ifrån Stockholm, gör även prinsfamiljen och kronprinsessfamiljen på det viset.

Ockelbo
Det verkar bli en jul hemma i Ockelbo för kronprinsessfamiljen!

Nu har vi ytterligare ett bevis på att det blir en jul i Ockelbo respektive Älvdalen i år för Victorias familj och Carl Philips familj. På juldagen kommer kungaparet närvara under en gudstjänst i Drottningholms slottskyrka. De som leder gudstjänsten är inga mindre än Michael Bjerkhagen, pastor i Kungliga Hovförsamlingen och ordinarie hovpredikant, samt Johan Dahlman, biskop och överhovpredikant.

Annons
Michael Bjerkhagen, Johan Dahlman
Kungen och drottningen tillsammans med Michael Bjerkhagen, Johan Dahlman under 40-års firandet av kronprinsessan Victoria.

Kungaparet bjuder in till jullunch

När gudstjänsten är avslutad bjuder kungaparet in några få utvalda på en mysig jullunch på slottet, däribland Michael Bjerkhagen och Johan Dahlman. Lunchen är ett helt nytt initiativ och kan tyda på att övriga i kungafamiljen firar jul utanför Stockholm i år till skillnad från förra året. Då fyllde ju drottning Silvia 75 år och hela familjen, även prinsessan Madeleine med familj, befann sig i Stockholm under julen. Först firade de drottningens födelsedag och sedan jul tillsammans.

Annons
Carl Philip och Sofia
Prins Carl Philip med familj anländer till Drottningholm 23 december förra året för att fira drottningens födelsedag.

Men jullovet är långt, och förmodligen har kungaparet, kronprinsessfamiljen och prinsfamiljen bokat upp mellandagarna för julmys tillsammans!

Foto: TT

Annons