Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparets magiska festkväll – dök upp genom hemlig ingång

13 okt, 2020, 10:00 
Kungen och drottning Silvia på Kungliga Operan Rigoletto
Vilken magisk festkväll! Igår kväll var kungen och drottningen äntligen tillbaka i kungalogen på Kungliga Operan i Stockholm.
Annons
12 galaklänningar vi glömt att drottning Silvia burit!Brand logo
12 galaklänningar vi glömt att drottning Silvia burit!

Under två och en halv timme fick kungaparet njuta av operans hyllade uppsättning av Giuseppe Verdis opera Rigoletto med hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson i titelrollen och med Ida Falk Winland som Gilda. Och efter föreställningen var kungen och drottningen mycket glada och pratsamma – och uppfyllda av föreställningen.

Kungaparet på Rigoletto p Kungliga Operan i Stockholm
”Nattsvart men ögonöppnande” skrev Sveriges Radio om Kungliga Operans uppsättningen av Rigoletto och DN:s recensent var lyrisk: ”Denna Rigoletto är kort sagt en fullträff. Gå och se!”

– Det var nypremiär av Rigoletto och detta var anledningen till att kungaparet var på plats, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

Kungen och drottningen – privata festkvällen

Kungen och drottningen på Kungliga Operan Rigoletto
Kungaparet i Kungliga logen i går kväll.

Och Kungliga Operans presschef Torbjörn Eriksson säger:

Annons

– Det var inte ett officiellt besök. Kungaparet var här privat och de anlände via sin egen ingång, Kungliga trappan vid Strömgatan.

– I vanliga fall brukar de göra entré via huvudentrén, och då rullar vi alltid ut röda mattan, men i går kväll var de ganska naturligt att de tog den här vägen.

Hur ofta går kungaparet på Operan?

– De är här regelbundet. Men nu har vi haft stängt i nästan sju månader, vi öppnade igen den 26 september.

Kungaparet på Operan

Och det blev förstås en mycket coronaanpassad festkväll. På grund av de rådande omständigheterna – och helt i enlighet med enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer – säljer Kungliga Operan bara 50 biljetter per föreställning. Så det var en mycket tom salong som mötte kungaparet och de andra besökarna, och nästan fler på scenen än i publiken.

Kungliga Operan i Stockholm 2020

Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Annons