Kungaparets meddelande till Donald Trump

kungaparet donald trump

Kaliforniens stora brandinferno har fått förödande konsekvenser. Nu skickar kungaparet sina kondoleanser till president Donald Trump.

Den senaste tiden har de kraftiga bränderna i Kalifornien skakat hela världen. Branden, som har kommit att kallas “Camp Fire”, har fått förödande konsekvenser och under onsdagskvällen meddelade amerikansk polis att 83 personer bekräftas döda och att siffran på antalet saknade ligger på 563. Det här har utan tvekan varit den mest omfattande branden i delstatens historia och amerikansk brandkår har tagit in hjälp från bland annat Australien och Nya Zeeland för att försöka få styr på det stora brandinfernot.

Presidenten på plats

Under lördagen besökte president Donald Trump till Kalifornien för att visa sin respekt för de drabbade.

– Det är väldigt sorgligt. De har berättat för mig att det är ännu värre på andra ställen än här där vi är. Vissa områden är bortom till och med det här, de är förkolnade, sa presidenten på plats.

donald trump kalifornien

Donald Trump på besök i den nästan utraderade staden Paradise, i norra Kalifornien.

Och nu väljer även vårt svenska kungapar att skicka sina kondoleanser. Hovet publicerade just ett meddelande, från kung Carl Gustaf till president Donald Trump, på sin hemsida.

“The Queen and I wish to express our most sincere condolences on the tragic loss of life and widespread destruction caused by the devastating fires in California. We also wish to offer our heartfelt sympathies to the families of the victims and to the people of the United States.”

Drottningen och jag vill uttrycka våra kondoleanser med tanke på den tragiska förlusten av människoliv och den utbredda förstörelsen orsakad av de förödande bränderna i Kalifornien. Vi vill också uttrycka vår innersta sympati för familjerna till offren och till hela USA:s folk, skriver kungen i meddelandet.

Läs mer: Köp Michelle Obamas memoarer – perfekt som julklapp!

Foto