Kungaparets mystiska New York-resa: ”Allt är väldigt hemligt”

Vad gör kungaparet egentligen i New York? Det är kvällens stora fråga!

Aftonbladet kunde tidigare idag avslöja att kungen och drottningen befinner sig i USA, en resa som inte står nämnd i hovets kalender. I går satt de, enligt Aftonbladets uppgifter, på ett flyg över Atlanten, med destination New York.

Samtidigt är kungaparets kalender helt tom i åtminstone 13 dagar framöver. Drottningen ska dela ut stipendier hemma i Stockholm nästa tisdag, medan kungen inte har något officiellt uppdrag förrän om drygt två veckor, den 9 februari. Efter det ska han och drottningen tillbringa två långhelger vid skid-VM i Åre för att heja fram Sverige.

Det är bara att konstatera: Allt kring denna USA-resa är än så länge väldigt hemligt.

Kända för sitt höga tempo

Mycket talar ändå för att det oväntade New York-besöket på något sätt är arbetsrelaterat. Kungaparet är kända för sitt höga jobbtempo och skulle knappast planera in en långsemester nästan direkt efter den långa julledigheten.

Samtidigt fyller drottning Silvias välgörenhetsorganisation World Childhood Foundation 20 år, något som självklart kommer att uppmärksammas både i Sverige och USA. Härhemma väntar en stor välgörenhetsmiddag på restaurang Tyrol i Stockholm om två veckor, medan det har varit tyst om hur firandet i USA ska gå till.

Svensk Damtidning söker hovets informationschef Margareta Thorgren.

Läs mer:

Kungaparets meddelande till Donald Trump

Silvias väninna om speciella dagen med drottningen

Kungens ord inför nya regeringen: ”Stora prövningar”

Foto: Ibl

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: