Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparets privata bilder från Mexiko-resan!

30 mar, 2018, 11:00 
3 dagar. 10 000 scouter. Och världens största scoutsymbol – byggd av insamlade tomburkar. Här ser du kungaparets privata bilder från scoutresan till Mexiko!
Annons

Kungen hade dragit på sig jeansen till scoutskjortan och var härligt avspänd, precis som han alltid är i scoutsammanhang. Drottningen matchade med sitt härliga leende, klädd i tenniströja och keps. I solskenet på det berömda Zócalo-torget i Mexico City fick de sällskap av hela 10 000 små och stora scouter. Tillsammans byggde de med hjälp av insamlade tomburkar en fransk lilja som täckte hela torget. Inte så konstigt, eftersom den franska liljan är scoutrörelsens symbol.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungaparets resa gjordes med anledning av det 71:a Baden-Powell Fellowship och scoutmötet på torget arrangerades av World Scout Foundation där kungen är hedersordförande. Deras gode vän, scoutentusiasten Fredrik Gottlieb (pappa till prinsessan Madeleines bästis Lussan) var också med.

Annons
Kungen med Fredrik Gottlieb.
Kungen med Fredrik Gottlieb.
Kungen bland högen av burkar.
Kungen bland högen av burkar.

Fredrik Gottlieb är ordförande i den svenska grenen av Baden-Powell Fellowship, ett sällskap som grundades i Kolmården 1982 och som stöttar scoutrörelsens utveckling i Sverige och världen. Det består av drygt 2 200 personer från 70 länder som donerat pengar till scoutrörelsen genom World Scout Foundation.

Annons

Kungaparet deltog också vid ett seminarium som hölls på Panamerican University i Mexico City. Där fick de bland annat höra om de insatser som de mexikanska scoutgrupperna gjorde i samband med orkanerna som drabbade landet 2017, och kungen var djupt imponerad:

– Dessa unga män och kvinnor är sannerligen förebilder, inte bara för sina kamrater utan också för dem som är äldre. För oss!

Foto: Kungahuset

Annons