Kungaparets privata bilder från Mexiko-resan!

3 dagar. 10 000 scouter. Och världens största scoutsymbol – byggd av insamlade tomburkar. Här ser du kungaparets privata bilder från scoutresan till Mexiko!

Kungen hade dragit på sig jeansen till scoutskjortan och var härligt avspänd, precis som han alltid är i scoutsammanhang. Drottningen matchade med sitt härliga leende, klädd i tenniströja och keps. I solskenet på det berömda Zócalo-torget i Mexico City fick de sällskap av hela 10 000 små och stora scouter. Tillsammans byggde de med hjälp av insamlade tomburkar en fransk lilja som täckte hela torget. Inte så konstigt, eftersom den franska liljan är scoutrörelsens symbol.

Kungaparets resa gjordes med anledning av det 71:a Baden-Powell Fellowship och scoutmötet på torget arrangerades av World Scout Foundation där kungen är hedersordförande. Deras gode vän, scoutentusiasten Fredrik Gottlieb (pappa till prinsessan Madeleines bästis Lussan) var också med.

Kungen med Fredrik Gottlieb.

Kungen med Fredrik Gottlieb.

Kungen bland högen av burkar.

Kungen bland högen av burkar.

Fredrik Gottlieb är ordförande i den svenska grenen av Baden-Powell Fellowship, ett sällskap som grundades i Kolmården 1982 och som stöttar scoutrörelsens utveckling i Sverige och världen. Det består av drygt 2 200 personer från 70 länder som donerat pengar till scoutrörelsen genom World Scout Foundation.

Läs mer: Vi avslöjar! Silvia begär överprövning – vill rädda SilviaBo

Kungaparet deltog också vid ett seminarium som hölls på Panamerican University i Mexico City. Där fick de bland annat höra om de insatser som de mexikanska scoutgrupperna gjorde i samband med orkanerna som drabbade landet 2017, och kungen var djupt imponerad:

– Dessa unga män och kvinnor är sannerligen förebilder, inte bara för sina kamrater utan också för dem som är äldre. För oss!

Läs mer: Madeleine sköter sitt instagramkonto själv – hovet berättar!

Foto: Kungahuset