Kungaparets sorg över att inte få vara med på Victoriadagen 2020

drottning silvia kung carl gustaf

Kronprinsessan Victoria tvingas fira födelsedagen utan sina föräldrar. För att hindra smittspridningen av coronaviruset har hovet fått tänka om. Nu berättar man om kungaparets känslor inför att missa en mångårig tradition.

I dag fyller kronprinsessan Victoria 43 år. Hovet hade förstås planerat för ett stort firande, med allmänhetens gratulationer utanför Solliden slott, men så kom coronaviruset och ställde allt på ända.

Men firad kommer hon att bli ändå. Victoriakonserten tv-sänds som vanligt i SVT1 kl. 21.00, dock utan betalande publik. Vi kommer också sakna kungen och drottningen, som inte kommer att befinna sig i Borgholms slottsruin eftersom de är över 70 år och befinner sig i riskgruppen.

victoriadagen 2019

I år ser den kungliga uppställningen annorlunda ut. Kungaparet, Madeleine och Chris kommer inte att vara med under Victoriakonserten.

Kungaparets känslor inför Victoriadagen 2020

Vi vänder oss till hovets informationschef Margareta Thorgren för att fråga om kungaparets tankar om Victoriadagen, som de alltid brukar vara med på.

–  Kungaparet hade gärna varit med under konserten eftersom det är en tradition. Men i år är det speciella tider vilket gör att kungaparet håller sig på Solliden. De kommer att följa sändningen på tv.

Foto: TT