Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparets vän plötsligt död

17 maj, 2019, 14:00 
Kungaparet har sorg. I dag kom beskedet att deras gode vän, miljardären och filantropen Jonas af Jochnick, hastigt och oväntat har avlidit.
Annons

Jonas af Jochnick var en av grundarna av det svenska kosmetikaföretaget Oriflame och han donerade en stor del av sin förmögenhet till välgörenhet. Kungaparet hyllade honom för hans stora insatser i svenskt näringsliv och så sent som i januari förra året fick Jonas af Jochnick ta emot H.M. Konungens medalj i 12:e storleken i högblått band.

2018 tog Jonas af Jochnick emot medalj av kungen, den 12:e storleken i Serafimerordens band.
Kungaparet med Jonas af Jochnick vid medaljutdelningen.

– Det är med stor sorg vi har tagit emot det tragiska beskedet att Jonas af Jochnick har gått bort. Så sent som i går var han inne på kontoret full av entusiasm och klokskap inför nya projekt och initiativ, och idag har han hastigt och oväntat lämnat oss, säger Oriflames VD Magnus Brännström.

”Saknaden kommer att bli ofantlig”

– Saknaden efter Jonas kommer att bli ofantlig inom Oriflame, både på det personliga och det professionella planet, säger Alexander af Jochnick, styrelseordförande i Oriflame Holding AG.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Jonas af Jochnick.
Jonas af Jochnick.

Magnus Brännström beskriver Jonas af Jochnick som en stark entreprenör, och som en självklar ledargestalt.

Annons

– Han var utbildad jurist och hade en MBA från Harvard, och slutade aldrig vara nyfiken på att utvecklas och att utveckla. Hans optimism, energi, briljans och stora hjärta gjorde honom till en mycket framgångsrik affärsman och förebild.

Det var 1967 som Jonas af Jochnick och hans bror Robert af Jochnick grundade Oriflame Cosmetics, och Jonas af Jochnick var sedan verksam i olika positioner i bolaget och satt under många år i styrelsen.

– Det uppdraget lämnade han föregående år då han fyllde 80 år. Inte för att trappa ned, utan för att ha tid med sina många andra engagemang, säger Magnus Brännström.

Jonas af Jochnick blev 81 år gammal. Han efterlämnar hustrun Christina, deras fyra barn och många barnbarn.

Svensk Damtidning söker hovet för en kommentar.

Foto: TT.

Annons