Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kungar och presidenter på OS-konferens

05 okt, 2009, 13:14 
Agneta Nisbeth
Annons

Paret Obama välkomnades av drottning Margrethe och prins Henrik.
Paret Obama välkomnades av drottning Margrethe och prins Henrik.

I fredags blev det klart – sommar-OS 2016 kommer att arrangeras i Rio de Janeiro. Det är första gången som ett OS kommer att hållas i Sydamerika. Kungligheter och presidenter var på plats i Köpenhamn inför slutomröstningen.

Rio de Janeiro slog ut Madrid i sista omgången medan Chicago försvann redan i den första rundan, trots att paret Obama var där för att ge sitt stöd. Tokyo åkte i den andra.

Att få ett OS är så viktigt att det det kräver att länderna skickar sina främsta digniteter. Japan skickade till exempel sin premiärminister, Spanien sin kung, och Rio tog hjälp av sin president.

En kung, president eller premiärminister på plats visar nämligen vilket inhemskt stöd en ansökan har. USA hade först tänkt skicka endast Michelle Obama till Köpenhamn, men även Barack kom med till slut.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Brasilianske fotbollslegenden Pele firar Rio-segern!
Brasilianske fotbollslegenden Pelé firar Rio-segern!

Halva Köpenhamn var avspärrat, helikoptrar surrade i luften, beväpnad polis stod på taken och gummibåtar patrullerade i kanalen kring Christiansborg där Obama mötte danska statsminister Rasmussen och drottning Margrethe. Det var den 121:a  sessionen och den XIII Olympiska kongressen. Konferensen pågår mellan 1 och 9 oktober.

Se vårt bildspel från Köpenhamn nedan!

[smooth=id: 101; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures


Annons