Kungavännen i bråk med Jenny Strömstedt på krogen!

Carolina Neurath hånade Jenny Strömstedt.

Carolina Neurath hånade Jenny Strömstedt när hon var på krogen.Nu döms tilltaget ut som osmakligt.

Jenny Strömstedt föll plötsligt ihop – mitt under TV4:s direktsändning. Chefsåklagare Krister Peterssons ord om den numera nedlagda Palmeutredningen ljöd fortfarande i bakgrunden medan studiopersonalen sprang fram och hjälpte programledaren, som låg raklång på golvet.

“Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig”, skrev Jenny själv på Instagram några timmar efter händelsen.

Jenny Strömstedt svimmade i TV

Carolina Neurath hånade Jenny Strömstedt.

Carolina Neurath hånade Jenny Strömstedt.

Carolina Neurath, programledare i SVT:s Morgonstudion, följde rapporteringen av den otäcka kollapsen från en uteservering i Stockholm. Då fick hon plötsligt ett infall – som hon sedan skulle ångra.

Hon gick in på Instagram och skrev ett skämt på Jennys bekostnad.

”Text jag kommer radera snabbt: vissa svimmar inte i sändning. Eller efter”, skrev hon i inlägget – som nu är borttaget.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Carolinas skämt beskrevs som osmakligt och okänsligt – och SVT kände sig nödgade att komma med en förklaring.

”Det var ett dåligt skämt som landade fel. Carolina insåg det själv och raderade inlägget”, skriver Helena Brodén på SVT:s pressjour i ett SMS till Expressen.

Är vän till kungafamiljen

Carolina Neurath har själv inte uttalat sig om saken. Hon har dessutom stängt av kommentarsfältet på sitt Instagram-konto.

Carolina Neurath är ett välbekant ansikte för Svensk Damtidnings läsare. Utöver sin framgångsrika tv-karriär är hon dessutom gift med Niclas Engsäll, som är en god vän till kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Carolina och Niclas har två barn tillsammans.