Kungavänner och supermodeller! Här är de som fick chansen att träffa Barack Obama

14 jun, 2019, 15:06 
https://image.svenskdam.se/asa_cropped-2-200x200.jpg.jpg?imageId=5471213&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Prins Daniel
Lyckat blev det och många kom. Ja, alla var där och vi har bilderna! Expresident Obama minglade med prinsessan Sofia och en rad kungabarnskompisar, som numera tillhör makteliten. Säkerheten på Grand Hôtel i Stockholm var rigorös och det ena toppnamnet efter det andra prickades av på den gyllene gästlistan.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Brilliant Minds är en konferens som sedan 2015 årligen hålls på Grand Hôtel respektive Bank Hotel i Stockholm. Den grundades av Spotify-grundaren Daniel Ek och managern Arash Pournouri.

Brilliant Minds

Till vd utsågs Natalia Brzezinski, hustru till tjugo år äldre Mark Brzezinski, som var USA:s ambassadör i Sverige 2011–2014 och tidigare arbetade som utrikespolitisk rådgivare för USA:s president Barack Obama.

Hillary Clinton gav ett bra råd

Kontaktnätet har Natalia Brzezinski byggt upp enligt Hillary Clintons tips, som hon en gång fick:

– Bjud in intressanta människor till amerikanska ambassaden. Folk blir nyfikna och de kommer bara för att se hur det ser ut och vill veta vad det handlar om.

Annons

Många var gäster under Natalias år i Stockholm, där hon bodde i amerikanska ambassadens residens. Och vänner har hon flera, expresidenten Barack Obama exempelvis.

Hedrade expresident Obama

Klockan 16 på torsdagen inleddes konferensen på Grand Hôtel. Men Barack Obama syntes inte till. I stället fick gästerna vänta tills han intog scenen och då intervjuades av konferensens vd Natalia Brzezinski. Hon har efteråt lagt upp en bild på sig och den före detta presidenten på Instagram, där hon skriver: ”Tack president Obama för att du kom till oss på Brilliant Minds. Det var en sådan ära att välkomna dig till Stockholm en andra gång och att intervjua dig på scen”.

Obama

Barack Obama lämnade på torsdagskvällen Grand Hôtel för en villafest på Djurgården. Värdarna var Wallenberg-familjen. Natalia Brzezinski lade upp bilder från festen. Den unga, norska sångerskan Angelina Jordan, 13, uppträdde för middagsgästerna.

Annons

– Fantastiskt uppträdande” och ”Tack fantastiska Angelina Jordan”, skriver Natalia Brzezinski på Instagram.

Briljanta gästlistan

Supermodellen Naomi Campbell deltog konferensen för att åka till familjen Wallenbergs fest i villa Täcka Udden på Djurgården.

Fotomodellen Naomi Campbell lämnar Grand Hotel i Stockholm där hon deltar i konferensen Brilliant Minds för att åka till familjen Wallenbergs fest i villa Täcka Udden på Djurgården.

Här kan ni se vilka andra gäster som närvarade vid Brilliant Minds i Stockholm. Entreprenören Gunilla von Platen känner ni kanske igen från tv-programmet Draknästet.

Gunilla-von-Platen

Affärskvinnan Cristina Stenbeck gjorde entré i väderrätt regnkappa.

Annons
Affärskvinnan Cristina Stenbeck på väg in på Brilliant Minds på Grand Hotel i Stockholm.

Klarna-grundaren Niklas Adalberth anlände till Brilliant Minds på Grand Hotel i Stockholm i figurnära plagg.

Niclas Adalberth

Det var en hel del börs-VD:ar på plats.

Brillant minds

Mia Brunell Livfors, VD Axel Johnson AB anländer till Brilliant Minds på Grand Hotel i Stockholm.

Annons
Prinsessa Sofia
Prins Daniel, prinsessan Sofia, prins Carl Philip spred kunglig glans på Grand Hotel i Stockholm

Prinsparet Carl Philip och Sofia dök upp med prins Daniel.

Sofia

Victorias skolkompisar från EG, H&M:s Karl Johan Persson och hustrun Leoni, var även de på plats.

Karl Johan Persson

Karl Johan Persson är vd för H&M.

Annons
Karl Johan

Snillet och Spotify-grundaren, numera Djursholmsbon, Daniel Ek var en självklar vimlare.

Daniel Ek

Cilla Benkö, VD Sveriges Radio och Rickard Gustafsson, VD för SAS

Cilla Benkö, VD Sveriges Radio och Rickard Gustafsson, VD för SAS
Annons

Jan Dinkelspiel med smeknamnet “Bröli” hastade in på Grand Hotel. Han är kompis med kungabarnen sedan barnsben och hans mamma adjunkt Louise Dinkelspiel, född Ramel, hjälpte kronprinsessan Victoria med dyslexin i skolan. Jan Dinkelspiel fyllde 42 år i veckan, närmare bestämt den 7 juni.

Jan Dinkelspeil fyllde år 7 juni 1977 (ålder 42 år)

Foto TT

Annons