Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen återvänder till skandalplatsen – där han anklagats för otrohet

07 mar, 2024, 15:00 
Pernilla Albinsson
Genoveva Casanova, kung Frederik och drottning Mary
TT.
Nya uppgifter om en hemlig resa kungen ska ha gjort till Madrid.
Annons

Under hösten var tidigare kronprins Frederik, numera kung Frederik, i rejält blåsväder efter en resa han gjorde till Spanien. Efter resan började rykten florera om att kung Frederik skulle ha haft en affär under sin tid i den spanska huvudstaden Madrid.

Otrohetsryktena kring kronprins Frederik – detta har häntBrand logo
Otrohetsryktena kring kronprins Frederik – detta har hänt

Ryktena började spridas efter att den spanska skvallertidningen Lecturas publicerade bilder som visade kung Frederik umgås ensam med den mexikanska modellen Genoveva Casanova.

Enligt uppgifter ska den dåvarande kronprinsen och modellen ha gått på en konstutställning tillsammans, efter det tagit en promenad i parken samt ätit middag med varandra på en restaurang. Enligt tidningen Hola! skulle Frederik egentligen ha träffat en annan vän i Madrid som blev sjuk och då föreslagit att Genoveva skulle göra Frederik sällskap i hans ställe.

Annons

Förnekar uppgifterna

Det danska hovet har som policy att inte kommentera privata angelägenheter och har därför inte svarat på dessa rykten. Men i efterhand har Genoveva själv gått ut och dementerat att hennes kväll med den nuvarande kungen skulle varit av olämplig karaktär.

"Jag förnekar de uttalanden som antyder ett romantiskt förhållande mellan kronprins Frederik och mig". Varje påstående av den här typen saknar inte bara fullständigt sanningen utan ger också en felaktig bild av fakta på ett illvilligt sätt.", säger Genoveva i ett uttalande till tidningen Hola!.

Efter en tid lugnade ryktena ner sig, och efter nyår skiftade fokuset istället till tronskiftet som skedde i januari. Speciellt den kärleksfulla stunden som kung Frederik och drottning Mary delade på balkongen framför folket.

Kung Frederik och drottning Mary
Kung Frederik och hans drottning Mary såg kärleksfulla ut när de vinkade till folket från balkongen vid tronskiftet.Johan Nilsson/TT

Den mystiska resan

Men nu har den spanska tidningen Hola! uppmärksammat ännu en märklig resa som Frederik har gjort till Madrid. Enligt uppgifter ska kungen ha varit där på en privat resa.

Än så länge finns det dock inte rapporter om vad kung Frederik har gjort i Madrid. Det finns inte heller något skrivet i den kungliga kalendern om ett besök i Madrid som ska ha skett för tre veckor sedan.

Foto: TT.

Annons