Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen avslöjar hemliga källan på Öland

09 sep, 2016, 18:12 
Ellen Myrgård Lindén
Att kungliga dopbarn baddas med öländskt vatten hör till traditionen. Nu berättar kungen i vilken källa de hämtar det hemliga dopvattnet.
Annons
Silvia-Kungen-Ste

Kungliga dop följer ofta traditionen. Så även Alexanders. I Drottningholms slottskyrka kunde vi till exempel se den anrika dopklänningen, som ju är över 100 år gammal, och den ståtliga dopfunten som är ännu äldre. Men det finns även traditioner som har skapats i modern tid och till dem hör det kungliga dopvattnet – hämtat från Öland. En fin gest till Solliden som kungaparet lät införa vid kronprinsessan Victorias dop 1977. Och i en ny film, publicerad på kungahusets hemsida, berättar de mer om det öländska – nästan lite mytomspunna – vattnet.

– Victoria var ju bara tre veckor gammal när vi åkte med henne till Öland. Det var en väldigt speciell tid. Därför kändes det naturligt att använda Solliden-vatten vid hennes dop, säger drottningen i intervjun.

Men var är egentligen vattnet hämtat?

Ja, det är ju ingen hemlig, romantisk källa. Det är en helt vanlig borrad brunn, fortsätter kungen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: TT

Presenteras av Vera&John

Annons