Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen avslöjar privata detaljen om sig själv

06 maj, 2020, 17:00 
Kungaparet
Nu vet vi – äntligen! För här är svaret på den privata frågan som kungen har försökt att undvika i alla dessa år.
Annons
Så smugglade kungen in Silvia till Sverige första gången – här är alla hans bilar!Brand logo
Så smugglade kungen in Silvia till Sverige första gången – här är alla hans bilar!

Favoritfärgen? Älsklingsmusiken? Eller godaste maträtten? Det är sånt som som du absolut INTE ska fråga om du råkar träffa någon i kungafamiljen. För gör du det så kommer de att börja skruva på sig direkt.

Trots att det är enkla frågor och att det skulle bli roliga och personliga – men inte privata – svar. Men anledningen är helt enkelt att om kungen skulle svara att han ÄLSKAR gravad lax – ja då skulle han få lax vart han än kommer under en närmast oöverskådlig framtid.

Kungen på Stenhammar
Fråga inte om favoriträtten!

Men nu har kungen – indirekt – råkat avslöja en vilken färg han gillar bäst. Och det är, inte oväntat, himmelsblått. Eller ska vi kanska kalla det för svenska-flaggan-blått?

Annons

Avslöjad: Kungens älsklingsfärg

För grattar man sig själv på födelsedagen med en supersnygg och specialbeställd bil – i kungens fall en splitterny BMW M8 Competition Coupé som han enligt motorsajten BytBil köpt från Förenade Bil i Malmö för 1,7 miljoner kronor – ja då väljer man ju självklart den färg som man tycker är allra snyggast!

Här ser vi kungens nya BMW.
Kungens sprillans nya BMW.

Och man får säga att bilen och färgen klär kungen alldeles utmärkt. Samtidigt som den också matchar konungariket Sverige eftersom den gränsar till svenska flaggan-blå. Och där har vi ännu en pusselbit – för när 18-åriga Victoria skulle sy upp en klänning till sitt viktiga myndighetstal år 1995 så hade kungen enligt uppgift mer än ett ord med i laget. Och resultatet? Javisst blev det blått!

Annons
Kungen och kronprinsessan Victoria på hennes myndighetsdag 1995
Kronprinsessan Victorias myndighetsklänning. Blå – precis som kungens nya bil.
Kronprinsessan Victorias myndighetsklänning skapades av Göran Alfredsson på modeateljén Thalia. Numera finns den på Livrustkammaren i Stockholm.
18-årsklänningen skapades av Göran Alfredsson på modeateljén Thalia. Numera finns den på Livrustkammaren i Stockholm.

Kungens bilar – dessa har han i garaget

Kungen, Silvia och Birgitta.
Kungen, Silvia och Birgitta. Foto: Ann-Sofie Klint

BytBil beskriver kungens nya BMW som “mer en blixtsnabb långfärdsbil än en racerbil”. V8-motorn har dubbelturbo och kan gasa från 0-100 kilometer i timmen på bara 3,2 sekunder, tack vare sina 625 hästkrafter.

Kungen är som bekant en stor bilentusiast och har redan en gedigen samling bilar i jättegaraget. Enligt BytBil innehåller den bland annat en Shelby Mustang, en AC Cobra, en DeTomaso Pantera Ferrari 599 GTB och så kungaparets kärleksbil, kungens berömda Porsche 911 Targan.

Carl Gustaf i sin Porsche 2 juni 1975.
Carl Gustaf i sin Porsche 2 juni 1975.

Foto: Ann-Sofie Klint, TT.

Annons