Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen bjöd in Zlatan till slottet – därför dök han inte upp

04 maj, 2022, 12:41 
AvSimon Holm Stålhand
Kungen Carl XVI Gustaf och Zlatan Ibrahimovic
Kung Carl XVI Gustaf och Zlatan Ibrahimovic.

Sex svenska idrottare skulle motta medalj för sina insatser inom sina sporter. Men alla dök inte upp när kungen skulle dela ut dem...

Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

I samband med Karl-dagen den 28 januari delar kung Carl XVI Gustaf som vanligt ut medaljer. Då skulle även sporten lyftas – och i år ska sex svenska idrottare hedras. Givetvis en stor ära och bakgrunden till det är idrottarnas insatser för Sverige.

De som ska få motta medaljer i år är fotbollsspelarna Zlatan Ibrahimovic och Caroline Seger, hoppryttaren Rolf-Göran Bengtsson, den förre ishockeyspelaren Peter Forsberg, orienteraren, skidorienteraren och skidalpinisten Tove Alexandersson samt parasimmaren Maja Reichard.

Förre hockeyspelaren Peter Forsberg tar emot medalj.
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf delar konungens medalj för förtjänster inom svensk idrott till ishockeyspelaren Peter Forsberg på Stockholms slott.

Frågetecknet: Varför saknades fotbollsstjärnorna?

Under onsdagen delade kungen ut medaljerna. Men alla idrottarna var inte på plats under medaljceremonin som tog plats på Stockholms slott.

Annons

Fotbollsspelarna Caroline Seger och Zlatan Ibrahimovic saknades båda under ceremonin. Nu förklarar hovet varför.

Zlatan Ibrahimovic saknades under medaljceremonin
Zlatan Ibrahimovic saknades under medaljceremonin.

– Caroline Seger och Zlatan Ibrahimovic hade tyvärr inte möjlighet att närvara i dag med anledning av diverse matcher. De medaljörer som inte har möjlighet att närvara i dag bjuds in att komma vid ett senare tillfälle, skriver hovet till Svenskdam.

Både Segers FC Rosengård och Zlatans AC Milan spelar match senare i veckan och förberedelserna inför dem är i full gång.

Zlatan Ibrahimovic har nyligen varit med om en tung förlust i sitt privatliv. Hans agent och nära vän, Mino Raiola gick hastigt bort i sjukdom för bara någon veckan sedan.

Annons